Waarom mogen Moslims alleen halal eten?

ok, dat ze geen varkens mogen eten, dat weet ik, dat is omdat ze onrein zijn.
Maar waarom moet het perse halal zijn, en de naam van Allah uitgesproken worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

God heeft aan ons bepaalde regels gegeven. God heeft dus beslist wat we niet mogen eten. Daarmee is het meeste dus wel toegestaan om te eten, maar de meeste mensen (met name niet-moslims) focussen op wat je niet mag. Oja, Allah is het Arabische woord voor het Opperwezen die we in het Nederlands gewoon God noemen hoor ;) zoals de Fransen Dieu zeggen en Arabische christenen Allah.

Als de dieren worden gedood wordt er bij ons gebeden en dat noem je dan" helal"

De gedachte erachter is dat de schepper in voedsel voorziet, en door terwijl heel bewust in een beweging zowel luchtpijp als halsslagader worden doorgesneden wordt een voorgeschreven gebedje op te zeggen, wordt zowel aan het opperwezen als aan het onschuldige dier wiens leven je ontneemt om als voedsel te dienen een stukje respect getoond.

Dat moet omdat het in de handleiding van hun instructieboekje staat. Iemand heeft vroeger een keer wat regeltjes verzonnen, in een boek gezet en met een goede babbel mensen heeft overtuigd. Zo ontstonden de meesten geloven, sommigen vanwege een natuurlijk fenomeen wat nu gewoon te verklaren is.

Bronnen:
Koran

Er zijn spijswetten en slachtregels gegeven in het boek Leviticus door Mozes, waar ook de Moslims in geloven. De Moslim en Jood vertrouwen erop wanneer zij zich houden aan de vele wetten o.a.l halal-kosher eten ze meer kans hebben om naar de hemel te zullen gaan. Christenen daarintegen geloven dat de Here Jezus de wet heeft volbracht en door in Hem te geloven Gods Geest kunnen ontvangen. Wij geloven in de genade van God en Petrus ontving een droom dat het niet gaat om wat je in je mond stopt qua eten, maar wat eruit komt, dus goede woorden. In het oude testament was dit eten, geloven wij zowel bedoeld als bescherming voor de mens om gezond te eten als om rein te blijven voor Gods Geest. Onze Wester wereld heeft een Christelijke achtergrond en daarom eten wij dus niet Halal.

Het verbodene en gebodene is, zoals alles, afhankelijk van Allah. Allah heeft sommige dingen “halal” verklaart, dan is het toegestaan, en andere dingen haram verklaart, dan is het verboden. De mens is, of hij er bewust van is of niet, onderworpen aan een test. De geboden en verboden worden de mensen aangeboden met daarnaast de consequenties van handelingen. Naar de mate je aan de verbodene en gebodene houd is het Paradijs nog mooier... Weet wel dat we alleen het Paradijs kunnen verdienen met de Liefde voor Allah. Deze Goddelijke principes bevatten zowel vele persoonlijke als gemeenschappelijke voordelen. Hierdoor verneemt een redelijke mens ook een aantrekkingskracht jegens Goddelijke wetten. Eén van de verboden binnen de Islam is het eten van varkensvlees. Ook dit verbod bevat vele wijsheden. - Het blijkt dat het vetgehalte in varkensvlees zeer hoog is, met name binnen de cellen. Vet bevat tweemaal zoveel calorieën als koolhydraten en eiwitten en wordt onmiddellijk opgeslagen en slechts met grote moeite weer afgebroken. - Het cholesterolgehalte van varkensvlees blijkt hoog. Vet hangt altijd samen met cholesterol. Het menselijk lichaam heeft cholesterol nodig voor de aanmaak van celmembranen en voor vettransport. Te veel cholesterol veroorzaakt afzetting op de bloedvatwanden en bevordert toenemende vernauwing van de slagaders. - Varkensvlees bevat veel groeihormonen. Dit veroorzaakt niet alleen bij jongeren een versterkte groei, maar bevordert ook ontstekingen. Aangezien deze groeihormonen alle groeiprocessen bevorderen, bewerkstelligen ze ook de groei van kankercellen - Een varken is een dier zonder jaloezie. Opvallend is dat mensen die veel varkensvlees eten, dit gevoel ook verliezen en gezonde jaloezie niet meer te zien is bij hen. De Franse filosoof verwoordde het belang dat hij toonde aan eten ook met de volgende woorden: “vertel mij wat jij eet, dan vertel ik wie jij bent.”

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100