Als je als niet-moslimse vrouw kinderen krijgt van een moslim-man, zijn deze kinderen dan bij geboorte moslim?

zie vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben zelf moslim. Dit hangt er vanaf hoe erg moslim je bent, er zijn extremisten die zelf regeltjes verzinnen (taliban, Al Qaida) maar er zijn ook mensen die van hart moslim zijn en niet extremistisch. Als moslim-man wil je natuurlijk het liefst dat je zonen/dochters ook moslim worden opgegroeid, maar mijn oom, getrouwd met een Duitse vrouw (wonen samen in Duitsland) zijn 3 zonen zijn alle drie ongelovig maar hun vader (mijn oom) is wel gewoon moslim, dit hangt er vanaf hoe erg je houdt van je vrouw (als moslim-man) hoeveel je om haar geeft. Maar het hoort eigenlijk dat de kinderen geloven waar ook hun vader in gelooft. Maar dit hang eigenlijk allemaal af van de persoonlijkheid van de Moslim-man, ik zelf zou het toestaan om mijn kinderen niet-moslim te maken omdat hun moeder dat ook is, en zij dat heel graag wil. Vriendelijke groeten; Milad Saleh.

Ja, dat was het geval bij een halfbroer van mij. Maar hij hoeft er niks mee te doen, het blijft theoretisch.

Het antwoord luidt nee. Een 'echte' moslima vrouw die neemt geen kind met een niet-moslim. Het is strikt verboden om in het huwelijk te treden met een niet-moslim laat staan kinderen te krijgen van een niet-moslim. Je kunt je nu afvragen of die vrouw dan wel een moslim is. In mijn ogen is die vrouw geen moslim. Hoe kan in godsnaam dat kind dan een moslim zijn? Tevens is ook van belang of het kind een islamitische naam krijgt, besnijdenis speelt een grote rol en zo zijn er nog tal van dit soort rechtshandelingen.

Wat een onzin antwoorden hoor ik hier. We hebben het hier over geloof, niet over ras. Je word helemaal niet als moslim geboren, en andere mensen bepalen ook niet voor jou wat je geloof is. Als baby ben je helemaal niks, want dan kun je nog helemaal niet beslissen of je moslim wilt worden. Hoe je verder word opgevoed bepalen je ouders. Of je daadwerkelijk gaat geloven is je eigen keus. Het antwoord is: Nee, je kan niet geboren worden met een geloof. Dus als een niet-moslim vrouw kinderen krijgt met een moslim zal het kind geen moslim zijn.

Ja De islam zegt hierover dat de man zijn taak erin berust om deze kinderen op te voeden als moslim indien de vrouw niet islamitisch opgevoed is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100