Wat betekent het geen deel van deze wereld te zijn ?

ergens in de bijbel staat deze tekst maar wat houd het nu precies in?
we leven wonen en werken toch volop in deze maatschappij en delen er ook volldig in mee

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het misschien betekent dat juist die mensen die de wereld willen dienen, moeten leren los te komen van die wereld en zelf te bepalen wat ze vinden en wat ze moeten/willen doen.

Ik herken je vraag niet als bijbeltekst. Misschien bedoel je een tekst die ongeveer dit zegt: we zijn wel in de wereld maar niet van de wereld. Dat betekent zoveel als: we leven hier wel, maar deze aarde, dit leven ís niet ons leven. Ons echte leven komt hierna als we bij God zijn. Toegevoegd na 1 minuut: Als je de tekst op wilt zoeken die je bedoelt, kun je de link gebruiken. Daar is een concordantie op de bijbel, dus een zoekfunctie naar allerlei woorden.

Bronnen:
http://www.statenvertaling.net/concordantie/

Je citeert blijkbaar uit de Nieuwe Wereldvertaling, en wel uit Johannes 17. Christus wist in wiens handen de macht lag, en wat hij zelf later, op de bestemde tijd zou ontvangen, (vgl Da2:44 en Daniël 9:25) De sleutel tot begrip van dit wordt gegeven in Mattheüs 4: 1-12 en Lukas voegt er nog een detail aan toe: ... want ik geef ze aan wie Ik wil...

Met de wereld wordt de mensen in het algemeen bedoeld. Zie Johannes 3:16 en 19. Jezus zei in Johannes 8:23 dat hij niet van deze wereld was. Dus niet van de mensenmaatschappij die er bestaat. Johannes 12:31 noemt Satan de heerser van deze wereld. Ook bood hij Jezus alle koninkrijken waarin mensen zijn, aan. Jouw aanhaling komt uit Johannes 15:18. Geen deel van de wereld te zijn. Dat betekent niet als de mensen te zijn. In Exodus 23:2 wordt het de "massa" genoemd. De mensen die om de Israëlieten woonden op dat moment. Wereld kan ook de volgende betekenis hebben: het raamwerk van menselijke omstandigheden waarin iemand wordt geboren en waarin hij leeft en het overgrote deel van de mensen. Sommige Bijbelvertalingen gebruiken het Griekse woord ko′smos, maar ook drie andere Griekse woorden (ge; ai′on; oi‧kou′me‧ne) en vijf verschillende Hebreeuwse woorden (ʼe′rets; che′dhel; che′ledh; ʽō‧lam′; te‧vel′) en op sommige plaatsen wordt het met "wereld” weergegeven. Soms ook met het samenstel van dingen. Over de toekomst van de wereld zegt 1 Johanns 2:15-17 dat deze wereld voorbij gaat.

Veel mensen, ook gelovigen vinden aardse dingen belangrijk zoal mooie auto's, maar ook bepaalde denkbeelden. Schatten op aarde verzamelen en 2 heren dienen mammon en God.

Zij zijn geen deel van de wereld, evenals ik geen deel van de wereld ben, zei Jezus in gebed tot zijn vader. Joh. 17:16 Later zei Jezus tegen Pontius Pilatus: Mijn koninkrijk is geen deel van deze wereld. Indien mijn koninkrijk een deel van deze wereld was, zouden mijn dienaren hebben gestreden, opdat ik niet aan de joden overgeleverd zou worden. Maar mijn koninkrijk is nu eenmaal niet uit deze bron. Joh. 18:36 Nog veel later zei de apostel Petrus dit: 6 Door welke de wereld, die toen was, met het water van den zondvloed bedekt zijnde, vergaan is. http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=2+Petrus3%3A6&id18=1&id47=1&id37=1&id16=1&id35=1&id17=1&l=nl&set=10 Het is niet de aarde die vergaan is, maar de mensheid die niet in overeenstemming met Gods wil leefden. Noach en zijn gezin overleefden als enigen. Maar om direct een antwoord te geven op uw vraag, zegt 1 johannes 2:15-17 het volgende: 15 Hebt de wereld niet lief noch de dingen in de wereld. Indien iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem; 16 want alles wat in de wereld is — de begeerte van het vlees en de begeerte der ogen en het opzichtige geuren met de middelen voor levensonderhoud die men heeft — spruit niet voort uit de Vader, maar uit de wereld. 1 7 De wereld gaat bovendien voorbij en ook haar begeerte, maar wie de wil van God doet, blijft in eeuwigheid. ;-) http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=1+Johannes2%3A15-17&id42=1&id18=1&id47=1&id37=1&id16=1&id35=1&id17=1&l=nl&set=10

Bronnen:
Johannes hfst 17 en 18, 2 Petrus en 1...

Een Christen leeft wel in de wereld, maar is niet van de wereld. Hij is na de wedergeboorte een geestelijk nieuwe schepping geworden en behoord dan geestelijk tot het Koninkrijk van God en eeuwig leven is door genade zijn deel geworden.

Het woord "werelds" is denk ik een goed woord om dit te beantwoorden, ik zocht de betekenis even op: werelds betekent: niet op het geestelijke, maar op de wereld gericht. Of aards, wuft, ijdel. Dus er wordt bedoeld dat men zich bewust is dat er een ander leven is na dit wereldse, dit aardse, en dat men daar in de geest al (intens mee bezig) is. Daarbij verzaakt men dan meestal het uiterlijke vertoon van dit tijdelijke aardse.

Wie bevriend wil zijn met de wereld, maakt zich tot vijand van God. ... dit staat ergens in de bijbel,ik kan de vers zo even niet vinden maar ik weet met 100% zekerheid dat het er staat. God heeft deze wereld veroordeelt en heeft alleen redding gebracht in zijn zoons naam die alles voor ons heeft gegeven om ons te redden van onze ondergang. werelds is bv hoereij,dronkenzijn,met je meisje slapen voor het huwlijk,uitgaan dronken zijn,ongehoorzaamheid, gewoon het tegenovergestelde van een Godsvruchtig leven,platvloersetaal,gewoon wat bij een veroordeelde wereld hoort. Maar Jezus bied redding aan voor een ieder die geloofd niet uit werken maar door geloof,en dan zal je zien dat je met Jezus omgang krijgt en dan luid het spreek woord waar je mee omgaat daar word je mee besmet,en zal je zien dat je je gaat afkeren van de wereld en de4 dingen gaat haten die de wereld doet. Jezus is Heer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100