Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Men schat dat de oudste onderdelen van de bijbel tot 1000 voor onze tijdrekening werden verzameld. Dus: 2010 + 1000 = 3010 jaar
(Lees meer...)
fremar
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
het is 2011 ;)
Het Oude Testament (Vetus Testamentum in het Latijn), in inhoud nauwelijks verschillend van Tenach, is het eerste gedeelte van de Bijbel. Dit gedeelte dateert van voor het begin van de christelijke jaartelling. De oorspronkelijke tekst, de Tenach, is in het Hebreeuws geschreven (met uitzondering van een paar passages die in het Aramees zijn geschreven in het Bijbelboek Daniël).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mozes bundelde een aantel oude bronnen omstreeks 1500 vgt, en vervolgens voegde hij eigentijdse ervaringen van het volk IsraPel eraan toe. Maar delen van het boek Job blijken ouder te zijn dan 1500.
Maar het 'logboek' van Noach is duidelijk ouder, alsook de chronologie uit Genesis 5, 6 en 7 en de gegevens in Gen 10 en volgende. Er bestaan blijkbaar aanwijzingen dat Mozes, die in alle wijsheid van de Egyptenaren was onderwezen oude bronnen heeft kunnen raadplegen hieromtrent
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding