Kan je met een vluchteling/az trouwen?

Hallo allemaal

Kan je met een AZ/vluchteling trouwen in nederland niet voor een vergunning maar omdat we samen willen zijn en van elkaar houden?
Ik ben zelf nederlands en in nederland geboren.. hij is in duitsland en heeft geen vergunning. Hoe moeten we dit aanpakken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is belangrijk om te weten dat trouwen geen automatisch recht op een verblijfsvergunning geeft. Ook is trouwen nog niet nodig om een verblijfsvergunning ‘verblijf bij partner’ aan te vragen. In Nederland heeft iedereen het recht om te trouwen met wie hij/zij wil. In de praktijk is het niet makkelijk om als ongedocumenteerde migrant in Nederland te trouwen. Als iemand zonder verblijfsvergunning wil trouwen, zal de ambtenaar van de burgerlijke stand eerst onderzoeken of er sprake is van een schijnhuwelijk (alleen trouwen voor verblijf in Nederland). De huwelijkskandidaat moet aan een aantal voorwaarden voldoen. In Nederland gelden de volgende regels: Ten minste één partner moet Nederlander zijn of in Nederland wonen en een verblijfsvergunning hebben De partners moeten ouder zijn dan 18 jaar De partners mogen niet met iemand anders getrouwd zijn Een geboortebewijs moet worden opgevraagd in het land van herkomst. Als er geen geboortebewijs verkregen kan worden, is een ‘akte van bekendheid’ ook mogelijk. Dit moet bij de kantonrechter gevraagd worden. Daarvoor zijn 4 getuigen nodig. Een andere mogelijkheid is een verklaring van de getuigen die bij het huwelijk aanwezig zijn. Ook is soms een verklaring van de partner aan de ambtenaar van de burgerlijke stand mogelijk. Het is afhankelijk van de kantonrechter en ambtenaren van de burgerlijke stand of dit geaccepteerd wordt. De (gelegaliseerde) verklaring van niet-gehuwd zijn is op te vragen bij de laatste woonplaats waar de partner was ingeschreven in het buitenland Eerst moeten de partners naar de woongemeente om alle documenten te geven en een verklaring van voorgenomen huwelijk te tekenen. Deze documenten worden gestuurd naar de gemeente waar het huwelijk zal plaatsvinden. Als de Nederlandse partner in het buitenland woont, moeten de documenten bij de gemeente Den Haag ingeleverd worden. De huwelijkspartners moeten bij de gemeente waar het huwelijk gesloten wordt een verklaring tekenen dat ze het huwelijk niet uitsluitend aangaan om verblijfsrecht in Nederland te verkrijgen (schijnhuwelijk). De ambtenaar van de burgerlijke stand moet de betrouwbaarheid van de verklaring controleren en kan bij twijfel navraag doen bij de Vreemdelingenpolitie of de IND. Voor inlichtingen die betrekking hebben op uw situatie kunt terecht bij: Stichting Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt (LOS) Hang 16 3011 GG Rotterdam

Toegevoegd op 29 augustus 2018 16:33: bron
Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/t...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100