Kun je je meisjesnaam officieel laten verwijderen tijdens het trouwen?

De vraag is of wanneer je als vrouw zijnde trouwt met een man en krijgt zijn naam , dan zie je meestal dat ze haar meisjesnaam als tweede achternaam gebruikt , maar kan dat ook helemaal verwijderd worden ? En is dat duurder ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je trouwt, krijg je nooit de naam van je man of vrouw, je blijft altijd je eigen achternaam houden. Gehuwden mogen wel de achternaam van hun partner gebruiken, als ze dat willen. In je paspoort wordt dan vermeld: E/V (echtgenote van) of W/V (weduwe van) en vervolgens de achternaam van de partner. Je eigen achternaam laten verwijderen kan dus niet, want dan zou je helemaal geen achternaam hebben.

Als je gaat trouwen wordt vooraf door de ambtenaar gevraagd welke achternaam je wilt aan gebruiken. Beide partners kunnen kiezen uit de volgende vier mogelijkheden. - eigen naam - naam van partner - eigen naam, gevolgd door die van de partner - naam van partner, gevolgd door eigen naam Die keuze is in principe éénmalig. De overheid zal de door jou gekozen naam gebruiken in alle correspondentie.

Bronnen:
https://www.secjure.nl/2021/12/04/naamgebr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100