Is een vraag over politiek of religie te stellen zonder dat er mensen die zich direct aangevallen voelen.

Mag je vragen stellen over een religie?
Mag je vragen stellen over de politiek?
Of is dat "not done" ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, GV staat vol met vragen over politiek en religie. Zolang je je maar aan de richtlijnen houdt. Dat betekent: - Geen discussievragen, GV is geen chatbox. - Geen retorische vragen of betogen die worden vermomd als vraag. - Geen vragen die een (onjuiste) veronderstelling bevatten. Ik neem aan dat je deze vraag stelt naar aanleiding van je verwijderde vraag over wat mensen zullen denken van de standpunten van Wilders als er een aanslag door de Taliban in Nederland zou zijn; ik heb je in reactie op die vraag al gezegd waarom ik het idee had dat die op het randje was. Dat was niet omdat het een vraag over religie/politiek was.

Ja hoor. Dat kan prima. bv: Wat is het verschil tussen christendom en de islam op welke punte verschilt Wilders' van Janmaats' politieke visie

* slijpt de messen * Kom maar op! Maar, zonder gekheid, het valt mij juist op dat er op deze site zoveel vragen over godsdienst worden gesteld. Soms ook heel basale vragen. Ik ben zelf christen, en ik word echt wel aan het nadenken gezet af en toe. Ik heb me nog vrijwel nooit aangevallen gevoeld. Het is ook wel de toon die de muziek maakt. Of je nu zegt: geloof je nu echt in die apekool, of dat je zegt: leg eens uit hoe jij dat ziet.

Het is maar net hoe je de vraag stelt al zullen er vast mensen zijn die het niet fijn vinden en zich persoonlijk aangesproken voelen. ( heb ik soms ook wel eens hoor!)

Tuurlijk mag je vragen stellen over religie etc. Sommige mensen voelen zich inderdaad snel aangevallen als je over hun geloof of politieke voorkeur begint maar dat is gewoon een kwestie van een goed moment zoeken voor je vraag... Dus niet na een ruzie maar rustig aan de tafel met een kopje thee ;)

Christenen (en natuurlijk ook andere gelovigen) vinden het juist leuk, als er vragen over religie worden gesteld. Want blijkbaar is hun overtuiging ook actueel. Gelovigen die zich snel aangevallen voelen, stralen meestal een zekerheid uit, terwijl ze innerlijk erg onzeker zijn. Want als je echt zo zeker bent, kun je best tegen kritiek, of kritische vragen. Hetzelfde geldt voor politiek, en andere maatschappelijke overtuigingen. Zo zullen b.v. mensen die zó vreselijk en fanatiek tegen kernenergie zijn, zich snel aangevallen voelen, als iemand durft te beweren dat kernenergie ook zijn voordelen heeft. Want dat tast hun zekerheid aan, en dat willen mensen meestal niet, als ze zo overtuigd zijn van hun gelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100