Wat vinden jullie van het volgende:

Bij het geven van een antwoord, een vinkje maken: "Ik weet het zeker..."

Er staan namelijk ook veel antwoorden tussen zoals "Ik denk dat...", of "Ik heb wel eens gehoort dat..."

Weet jij het antwoord?

/2500

Op zich een goed idee vind ik. Echter het valt mij ook op dat ik soms daadwerkelijk dingen zeker weet die dan toch niet blijken te kloppen.

Ik weet zeker dat dat geen goed idee is, denk ik. ja, door al die duimpjes ga ik ook nog eens twijfelen aan m´n twijfel...

Maar hoe weet jij dan of datgene dat ik zeker denk te weten klopt? Volgens mij werkt het systeem met de duimpjes + en - ook goed als de gebruikers dit waardeoordeel ook daadwerkelijk zouden gebruiken. Veel duimpjes plus wordt dan een algemeen goedgekeurd antwoord. Helaas worden antwoorden maar nauwelijks beoordeeld.

soms zijn antwoorden met ik denk dat of ik heb wel eens gehoord dat beter dan de antwoorden van mensen die het denken zeker te weten. dus lijkt me niet zo'n goed idee..

Er zitten er een x-aantal op GV die een sluitend antwoord geven met een simpele copy-past van wikipedia ofzo. Wat moet je hier dan zeker aan weten? En enkele weken terug had ik een vraag gesteld uit mijn eigen vakgebied, waarvan ik het antwoord donders goed wist. Ik heb nog nooit zoveel onzin antwoorden bij elkaar gezien als toen. En dat waren ook antwoorden, waarvan mensen het echt zeker wisten... Zo weet ik ook zeker dat Plato en Aristoteles dezelfde zijn, maar waarvan een wijsneus zegt dat Plato een leerling van Aristoteles was... Dus wat is het nut van een vinkje?

Wellicht naast het duimpje-op een mogelijk om "vind ik ook" ... maar daar was het duimpje-op eigenlijk voor bedoeld ;-)

De foutmarge blijft bestaan desondanks het vinkje van zeker weten.wat is de controle hierop? nihil ,zolang er geen derde partij auditeert heeft elke antwoord een niet 100 % zekerheidsgraad.