Hoe verzet men een kerkklok?

We vragen dit ons steeds af als we langs de kerk reizen met de trein :)
De kerkklok staat bij deze kerk stil en hij wordt maar niet gemaakt / op tijd gezet... en daarom vragen we ons af of het nu zo moeilijk is om een kerkklok te verzetten....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De klok heeft 4 wijzers (2 grote wijzers (een kleine en een grote) en 2 kleine wijzers (een kleine en een grote)) De 2 grootste wijzers zitten vast aan de 2 kleinste wijzers om te zorgen dat de 2 grootste wijzers kunnen draaien. De 2 kleinste wijzers wordt losgekoppeld van de BIMBAM en wordt vooruit of achtergezet, vervolgens worden de 2 grootste wijzers vooruit of achteruitgezet. Vervolgens wat alles weer gemonteerd. De klok wordt verzet na een heel uur om te voorkomen dat de klok niet luidt als het een heel uur wordt tijdens het verzetten van de klok.

een uur laten stilstaan of 23 uur vooruit draaien... of het moeilijk is weet ik niet, elk instrument moet aangepast en geijkt kunnen worden... Is het geld er wel voor, is er wel bereidheid om dat te doen... Heeft de klok alleen onderhoud nodig of is die stuk... Of is de reparatie al wel aanstaande, maar de man die het moet of kan doen is ziek... Allemaal gissen, als je het wel echt wil weten bel de baas van de parochie en informeer hoe laat het is?

Bedoel je de klok met de wijzers of de de enorme klok bovenin de toren, met de klepel die eronder hangt? Als je het tweede bedoeld, dan zal het heel veel tijd kosten om het ding te verzetten, want zo'n kerkklok is natuurlijk ontzettend zwaar. Daar heb je wel een kraan voor nodig. Als je de klok met de wijzers bedoeld, dan zou het nog met enkele mannen kunnen. Maar ik weet niet waarom je het zou verzetten? Wat is er mis met de plek waar het nu staat en waarheen zou je het dan willen brengen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100