Wat gebeurd er met dode huisdieren?

Stel je hond of kat is overleden. Hoe kom je daar van af ?
Moet je dierenambulance bellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt de volgende mogelijkheden: 1. Je begraaft het dier zelf. In dat geval neem je het weer mee naar huis en regelt het zelf. 2. Het dier wordt bij de dierenarts opgehaald en samen met een aantal andere overleden huisdieren gecremeerd. Je ontvangt daarvan dan netjes bericht. 3. Je laat het dier begraven op een dierenbegraafplaats of cremeren (dan krijg je de urn thuis of kun je de as uitstrooien). Daar zijn wel kosten aan verbonden. 4. Je laat het dier bij de dierenarts zonder voorkeur op te geven: Het dier wordt dan 'vernietigd'. De meest mensen met een overleden hond of kat kiezen voor optie 2.

Die kun je bij de dierenarts brengen, daar worden ze 1 maal per week opgehaald voor verbranding.

Dat kan. Of via je dierenarts, dierenbegraafplaats of dierencrematoruim.

via een dierenambulance, via een dierencrematorium/begraafplaats. Via de dierenarts, ik zou bijna zeggen net zoals bij mensen.

Die gaan naar een distructiebedrijf. Je kunt dat regelen via je dierenarts of de dierenamulance. Daarnaast kun je het natuurlijk ook gewoon in de tuin begraven, dat is ook toegestaan, en gratis.

als het je eigen dier is kan je t ook begraven op een dieren begraafplaats.. je kunt t ook bij het dierenasiel afgeven of op laten halen en dan word t gecremeerd

Je kunt zo'n beestje ook in je tuin begraven. Voorop gesteld dat je die hebt, uiteraard. Toegevoegd na 37 minuten: excuus..ik zag dat dit antwoord al eerder is gegeven..

Gewoon lekker opeten, scheelt weer boodschappen doen, lekker met aardappeltjes erbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100