Water in afwasmachine loopt niet meer weg. Wat te doen? Onstopper? Of veer gebruiken of een specialist inhuren of?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk is de pomp kapot! Of hoor je de pomp nog wel? Als je de pomp wel hoort maar het water blijft dan heb je een verstopping! Als je zelf handig bent zou je iets kunnen proberen, maar om eventuele extra schade te voorkomen een prof. bellen. succes

Ik zou altijd met de dingen beginnen die je zelf kunt doen en geen geld kosten, de veer dus. Daarna ontstopper en als dat niet helpt een monteur. Maar belangrijk is dat het apparaat wel pompt, anders kan de pomp kapot zijn en dat kun je bijna niet zelf verhelpen.

Kijk eens in de beschrijving van je wasmachine. meestal staat achterin het boekje hoe je bepaalde storingen zelf kunt verhelpen. Vaak is de pluizenzeef verstopt, er hoeft maar een knoopje los te zijn geraakt van een kledingstuk en als dat langs de rubberen band glipt is het al gebeurd. Misschien zit er een slangetje waarmee je handmatig je water kunt laten weglopen, mijn AEG had dit verstopt achter een plaatje. Heb je geen beschrijving meer, google eens op internet of ga naar de site van je wasmachine fabrikant, vaak kan je zo ook aan de gebruiksaanwijzing komen van dat model dat jij hebt. Kijk ook even na of je nog garantie hebt. Tja, als je pomp kapot is zal je toch een reparateur moeten laten komen, want die moet dan vernieuwd worden.

Even kijken waarom het water niet meer wegloopt. Filters schoonmaken en vaak zit er aan de voorkant van je vaatwasser een opening op je pomp waardoor je kunt kijken of er iets in zit wat je pomp tegenhoud. (er glipt wel eens iets door de filters) Loopt de pomp wel kan het zijn dat de verstopping verder zit bijv. in de slang of afvoer.

Eerst kijken hoe oud het apparaat is. Is hij ouder dan 5 jaar dan is reparatie niet zinvol. Een nieuwe (met dus garantie) kopen is dan veel slimmer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100