Vaste relatie?

Wat betekent vaste relatie nou eigenlijk? Domme vraag dat weet ik maar....als ik nou zeg tegen iemand: ik wil een relatie met je, maar geen vaste relatie. Betekent dit dat ik niet met hem wil binden of dat ik dan met hem verbonden word maar dan niet samen wil wonen? En als ik zeg: voor plezierig >> betekent dit dat we seks hebben maar geen relatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een vaste relatie met iemand hebben zonder samen te wonen, je wilt dan alleen geen relatie met een ander. Als je een relatie hebt alleen voor de seks dan is dat een seksuele relatie.

vaste relatie betekent voor mij: een relatie voor vast met iemand zonder dat je bepaalde dingen met een ander doet. Als je wel met anderen wil zoenen/verder wil gaan noem ik het een open relatie/lat relatie..

een lat relatie komt van "living apart but together" en is dus niet hetzelfde als een open relatie. Het houdt alleen in dat je niet samenwoont.

Je hebt allerlei varianten van relaties. Het gaat erom welke afspraken je met z'n tweeen maakt. Over het algemeen betekent een vaste relatie dat jullie elkaar trouw zijn. Als je wel verkering met iemand wil, maar ook legitiem met een ander wil kunnen zoenen, naar bed gaan, whatever, dan is dat een open relatie. Het is maar net wat voor naam je aan jouw situatie geven wil, maar het gaat om de afspraken en verwachtingen tussen jullie twee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100