Wat is de meest lelijke plek op aarde?

Even een tip/uitleg over de vraag. Natuurlijk kan je de plaatselijke vuilnisbelt kunnen noemen oid, maar dat is weinig orgineel. Ik ben benieuwd of u ook een plek kent die op het eerste gezicht als lelijk kan bestempelen maar die toch een bepaalde schoonheid heeft. Het mag een in de natuur zijn, een gebouw, een plein, het maakt niet uit wat. Ik ben benieuwd naar uw mening en vooral waarom u dat vind.

Weet jij het antwoord?

/2500

De lelijkste plek op de wereld vind ik het Vitosha-plein in Sofia. Daar staat een vreselijk lelijk gebouw (dat overigens vlot tegen de vlakte zal gaan), dat het beeld van het plein volledig ruïneert.

rotterdam

Aanvankelijk dacht ik aan de tepels van mijn ex, maar dat zal ik maar niet zeggen. Ik denk aan het Paleis van het Volk (Parlementsgebouw) in Boekarest, het grootste en voor mij ook het lelijkste gebouw in Europa.

De dam.. 020 Toegevoegd op 13-05-2009 18:56:12 Grapje..... De dode Zee, Israel.. Indrukwekkend maar oerlelijk..

Na een flinke bosbrand door een stuk van het bos gekomen. Een trieste aanblik allemaal zwart-geblakerde bomen. Dat was de eerste indruk, maar de tweede blik viel op het felle groen van de planten die anders nooit voldoende licht krijgen om er te kunnen groeien. Ik blijf voorkeur houden voor een gezond bos. Toegevoegd op 13-05-2009 23:17:50 Toen was dat het meest trieste en lelijke plekje op aarde. Toegevoegd op 13-05-2009 23:18:55 Wat ik zelf heb gezien. Toegevoegd op 13-05-2009 23:20:48 En geroken....

Ik vind die rare kerk in Barcelona, waarvan ik de naam geen eens kan onthouden echt het meest lelijke bouwwerk... Toegevoegd op 13-05-2009 18:58:49 Owja... Het ging om een plek... Umhhh..... Wat dacht je van het uitzicht daarop...

België, je moet eerst over een berg mayonaise heen en op elke hoek van de straat is een patatboer aanwezig.

Tsjernobil, Ukraïne, een stralend uitzicht heb je daar...

Frankrijk is oerlelijk.

Egypte. Het oude Egypte is één en al cultuur. Het nieuwe Egypte bende en chaos.

Eigenlijk is dit omgekeerd, er is een plek die ik heel erg mooi vind, maar als je beter kijkt is het er ontzettend smerig. De stad Porto. Hele mooie wijkjes, vanaf de rivier ziet het er ook best kleurrijk uit, maar als je er doorheen loopt is het ontzettend vervuilt. Ze zouden die stad zoveel mooier kunnen maken met een likje verf hier en daar, een hogedrukspuit door de straten om de drollen weg te spoelen etc.

Van zichzelf zijn er geen lelijke plaatsen op aarde. Als deze er zijn,zijn deze door mensenhanden gecreeërd. alle industriegebieden zijn oerlelijk.

Amerika. Het heeft geen geschiedenis (uitgemoord en vergeten, ze leren het niet eens op school), net naast de stad ligt vaak een vuilnisbelt (dump), en ze doen de wereld niets dan slecht. Als we de mensen in een generatie weten op te voeden tot wereldburgers, zou ik er mijn hoop weer op willen vestigen... Kunnen we het daarna in het Midden-Oosten nog een keer doen.

Ha, die Sgrijvvaud; Er zullen ongetwijfeld nog ergere te vinden zijn, maar de streek langs de Maas tussen Luik en Maastricht vind ik wel een van de droevigste die ik ken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100