Fruitvliegjes invasie in de keuken. Wat doe je er tegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Even kijken of er oud fruit of groente ligt, rotte aardappel kan ook. als dat zo is dat verwijderen. daarna de vliegjes weg jagen, even de deur open en ze naar buiten jagen.

Een fles neerzetten met een bodempje rode wijn of rose... ze kruipen er in, komen er niet meer uit... weg vliegjes! Toegevoegd na 40 seconden: Oh ja, en niet vergeten om te kijken waar ze vandaan komen. Afvalbak? rot fruit? Dat dan natuurlijk ook verwijderen.

Let op te vochtige planten of oude bloemen in huis. Aardappelen, fruit en groenten nakijken. Milieu en diervriendelijk oplossen. (ventileren) Afvalbak (ook biobak) tijdig ledigen en reinigen.

Ik las pas ergens dat ze niet tegen de lucht van basilicum houden, dus misschien een potje op het aanrecht zetten

Het voorkomen van een fruitvliegjesplaag is beter dan genezen ■Zorg dat er geen afwas staat en droog na het afwassen alles gelijk af. ■Houd de keuken schoon en droog. ■Bewaar fruit en groente in een goed afgesloten bak of kast. ■Spoel bier- en wijnflessen goed om. ■Zorg voor een goed gesloten vuilnisbak. Als ze er eenmaal een fruitvliegjesplaag hebt: ■Ga op zoek naar hetgene waar de fruitvliegjes op afkomen, verwijder de bron en maak de plek goed schoon. Fruitvliegjes zien en ruiken meer dan wij! ■Tocht het huis flink door. ■Stofzuig goed en vaak om eitjes en larven te verwijderen. ■Maak een fruitvliegjesval door een laagje wijn, een beetje azijn of een stukje banaan in een potje te doen en hier huishoudfolie overheen te spannen, prik met een tandenstoker wat gaatjes is het folie. Resultaat: de vliegjes gaan op het feestmaal af en kunnen er niet meer uit.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/diversen/232...

Afgezien van het weghouden van koffieprut en pads en wijnresten, de volgende tip: Gooi een paar kruidnagels in de fruitschaal. Een keer in de week verversen. Geen fruitvlieg meer te zien.

Zoeken op goeievraag naar fruitvlieg: http://www.goeievraag.nl/zoek?q=fruitvliegjes

Ik heb overal in huis kommetjes met een laagje afwasmiddel met azijn staan. Het stinkt een beetje, maar de fruitvliegjes komen er met zijn allen op af en alle kommetjes bevatten onderin nu een laagje verdronken vliegjes. Werkt prima:)

Als je last hebt van fruitvliegjes zet dan een paar bakjes met port in de kamer. Ik heb alles al geprobeerd en dit werkt echt. Ze komen er massaal op af en ze verdrinken erin.

simpel, de fruitvliegjes komen op fruit en alcohol af, leg het fruit in de koeling en spoel de glazen na gebruik meteen om........... weg vliegjes. (wij hadden er ook last van hoor).

Je kunt even kijken op GV en zoeken op vliegjes, fruitvliegjes, vliegen etc. Is al een paar keer gesteld met goede tips ook. De bron weghalen is het meest logische.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100