Gekleurd haar, mag dat op school?

Ik heb mijn haar een beetje paars gekleur(niet volledig, alleen de uiteinden) en ik ben van plan om 7 kleine vlechten in mijn haar te maken en die in de kleuren van de regenboog te kleuren, het overige blijft bruin. Maar we weten niet zeker of dat op school mag. Ik ga naar school in Vlaams-Brabant, naar de middelbare. Ik gebruik trouwens Manic Panic(gaat er volgens vele snel uit)
Mag dat op school? Een school in aarschot.
(Op de afbeelding staan de kleuren die ik ga gebruiken)

Toegevoegd na 17 minuten:
Is het Damiaaninstituut Christelijk?
En Sancta Maria?
En zulke scholen in de beurt?
Moest ik ook even opzoeken voor iemand die ook haar haar wilt verven en naar één van die scholen zal gaan^^

Weet jij het antwoord?

/2500

In België mag je net als hier in Nederland dragen wat je wil. Paars haar hoort ook bij ''dragen''. Je mag dus gewoon paars haar hebben op school.

Bij mij op de middelbare deden ze er niet moeilijk over, er was er zelfs een met geheel paars haar. Ik zou niet weten waarom ze moeilijk zouden doen over een paar kleine vlechtjes in aparte kleuren. Probeer het uit zou ik zeggen, maar als ze het verbieden vraag dan wel om een duidelijke verklaring. Desnoods met je ouders.

Leuk!! Gewoon doen. Op de meeste scholen is het gewoon toegestaan. Alleen op hele Christelijke en Islamitische scholen zouden ze misschien moeilijk kunnen doen.

Eigenlijk mag het wel, iedereen mag zien hoe jïj bent.Maar ik zou het eerst met een beetje kleur beginnen, dan heb je al die potjes nog niet gebruikt.Dus proberen zou ik wel...

ik ben jaren op school verschenen met zwart haar met een blauwe gloed en de meest over the top jurken die je maar kan bedenken.... dat mocht ook dus je haar in leuke kleurtjes verven zal geen probleem zijn......

Bij ons mogen onnatuurlijke haarkleuren niet --" , maar dat hangt gewoon af van school tot school. Ga gewoon naar school en kijk of de directeur/leerkrachten/ander personeel er iets van zegt en als je je schoolreglement krijgt lees het dan gewoon of het mag of niet :).

Nederland is een vrij land, dus je mag alles doen met je zelf wat je wilt.

Ja hoor dat mag je zeker wel doen.. zolang je er geen burka overheen draagt is er helemaal niets mis mee... vrolijk juist. :-)

Een vriendin van mij heeft groen haar, geen probleem.

Dat hangt misschien wel van de school zelf af. Als er niks in het regelement staat dan is het gewoon toe gestaan. Overigens heb ik er niet eerder van gehoord dat er een leerling geweigerd is wegens een paar plukken gekleurd haar. dus zal het vast wel mogen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100