Waarom moeten mensen altijd doekjes om dingen binden en kunnen we niet gewoon eerlijk en direct zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat mensen zich dan kwetsbaar moeten opstellen.

Om te voorkomen dat ze anderen eventueel kunnen kwetsen, omdat ze dan netter over proberen te komen, omdat ze geen ruzie willen, omdat ze het lef niet hebben om de waarheid te zeggen, omdat het te hard klinkt zonder doekjes, etc.

Dit antwoord slaat de spijker op zijn kop. Verwijs mensen graag naar de populaire vragen (nr1). http://www.goeievraag.nl/vraag/vertel-schoon-vader-smakt-eten.81044

Jouw oordeel hoeft niet altijd de juiste te zijn. Je weet niet altijd alles over iemand. Je oordeel kan er dus vreselijk naast zitten. Hoe dom kun je zijn als je dat oordeel dan ook nog ongevraagd ventileert? Ben jij de profeet die De Waarheid moet verkondigen? Ben je op jezelf of op de ander gericht als je De Waarheid zo nodig moet vertellen? Dit soort vragen kunnen door iemands hoofd spelen als ze ergens doekjes om winden.

Als je echt helemaal eerlijk en oprecht zou zijn, dus echt letterlijk zou zeggen wat je denkt, dan hield je geen vriend meer over. De waarheid is vaak hard en kwetsend en wordt niet altijd gewaardeerd. Bovendien willen de meeste mensen toch gewoon aardig gevonden worden door anderen. Men wil erbij horen. Daarom vind ik kinderen, maar b.v. ook mensen die dementerend zijn zo interessant. Zij zeggen nog wel wat ze denken. De binnenkant is de buitenkant zeg maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100