zogen haaien hun jongen?

Toegevoegd na 7 minuten:
haaien baren wel levend. de eieren komen uit in de buik toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Meeste haaien zijn eierlevendbarend, ze produceren levende jongen maar via een embryo dat met een dooierzak is verbonden. Ze zogen niet de jongen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Haaien

Haaien zijn vissen geen zoogdieren zoals de dolfijnen en de walvissen. Toegevoegd na 11 minuten: Er zijn veel meer soorten vissen die levendbarend zijn.

er zijn verschillende haaien die levendbarend zijn andere leggen eieren en ze hebben allemaal gemeen dat de jonge dieren direct kunnen en zullen jagen ze worden dus niet gezoogd of anderszins door de moeder gevoed

Tijdens mijn vakantie in Bali zag ik baby Black Tipped haaien vlak aan de kustlijn, ong. 50cm diepte. Je kon er uiteraard gewoon tussen lopen of zwemmen. Voor deze soort haai zeg ik in ieder geval dat ze niet tot volwassenheid gezoogd worden. Ze blijven wel even bij moeders, maar gaan dan naar het ondiepe om eventuele smulpartijen te vermijden. Ze blijven daar totdat ze groter zijn en trekken dan de zee in. Precieze details kan ik je niet geven. Deze informatie is me in ieder geval wel bijgebleven. Toegevoegd na 10 uur: Vergissing: het was niet op Bali, maar op de Malediven, daar is ook de duikfoto genomen.

Een haai is geen zoogdier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100