Waarom liggen we op het strand allemaal met het gezicht naar de zee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

We liggen voornamelijk met ons hoofd richting het hoogste punt, en onze voeten richting het laagste punt. Dat voelt veel lekkerder dan andersom - probeer het maar eens... Aangezien het laagste punt meestal richting de zee is, liggen we dus met het gezicht naar zee. We zouden ook schuin kunnen gaan liggen, maar dan zouden we omrollen. Daarom is de enige mogelijke ligrichting die overblijft: met de voeten richting zee. Toegevoegd na 56 seconden:   Af en toe zie je iemand aan de andere kant van het duin liggen. Die ligt juist met zijn gezicht van de zee af - ook hier geldt, dat het hoofd richting het hoogste punt ligt, en de voeten richting het laagste punt.

In Nederland wel, omdat je dan in de zon ligt. Als je op een of ander eiland bent waar de zee niet westelijk ligt, moet je andersom gaan liggen, als je met je gezicht in de zon wil liggen.

Als je als volwassen met een gezin naar het strand gaat. En jij ligt op je handdoek op het strand. En je kinderen spelen in het zand bij de zee dan kan je die in de gaten houden. Het kijkt rustgeviger naar de zee als naar de drukke boulevard achter het strand. En het strand loopt naar de zee toe schuin af Dan is de lekkerste houding met je gezicht naar de zee toe gaan liggen.

Daar gebeurt meer wat, naar de duinen toe minder. Ik denk dat we toch niets willen missen.

Omdat het fijn kijkt naar de oneindigheid van de zee, en in de branding is het meeste te zien. En ook omdat we dan meestal met ons hoofd hoger dan de voeten liggen.

Op zich klopt Cryofiel antwoord, alleen persoonlijk kijk ik naar de mooiste borsten op het strand, dus ik lig in iedere richting.

Je gaat toch naar de zee om het te zien. Je gaat er niet heen om vervolgens met je gezicht naar de andere kant te kijken. Kon je net zo goed thuis blijven

Het is inderdaad waar, iedereen ligt altijd met de snufferd richting water. Het zal met het weidse uitzicht te maken hebben. Maar misschien is het ook een instinctief iets, om het tij in de smiezen te houden, zodat je niet in eens in de rug verrast wordt door de golven als het vloed is. Of , een tikje erger, een tsunami. Onbewust natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100