Hoe maak ik zelf knoflooksaus? heeft iemand een goed recept ervoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Recepten komen doorgaans op hetzelfde neer: (al dan niet zelfgemaakte) mayo, zure room, mosterd, wat verse kruiden, peper en uiteraard knoflook. Maar wat ik zelf erg lekker vind is de scherpte een beetje uit de knoflook te halen en haar smaak wat "voller" te maken. Dit doe ik door de hele bollen knoflook voorafgaand aan het gebruik even een minuut of tien op 200 graden in de oven te laten poffen. Succes!

Maak eerst een perfekt mayonaise met olijfoli en verse eieren. Vervolgens pers je een vier à vijftal knoflookteentjes uit in je mayo. Is eigenlijk een aioli. Perfekt bij gegrilde gerechten.

3 volle eetlepels mayo, scheutje yoghurt, 4 tenen knoflook uitpersen, theelepel suiker, alles goed mengen, paar minuutjes rusten, weer even mengen; klaar!

Vijf teentjes knoflook persen, even aanfruiten in een beetje olie.Dit niet bruin laten worden.Vermengen met 200 ml. mayonaise(Vers gemaakt of potje.)Een beetje bieslook fijnhakken,theelepel gembersap,theelepel mosterd,peper,dit ook toevoegen aan de mayonaise.Goed door elkaar mengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100