Zo het goed zijn als alle bedrijven zich na verloop van tijd automatisch opheffen?

In plaats van steeds weer op nieuw geforceerd naar nieuwe uitdagingen te zoeken? Zou het niet beter zijn om na verloop van tijd gewoon je bedrijf op te heffen en dan weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Anders heb je het risico dat je vast roest, om het zo maar te zeggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zou wat zijn. Ben je als consument helemaal gewend aan een bepaald product, bestaat het ineens niet meer omdat het bedrijf opgedoekt moest worden. Word je als gewoontedier toch wel wat onthand. En wie bepaalt of je termijn als bedrijf op is? Ik denk dat de natuurlijke weg - bedrijven behouden klanten omdat de klanten nog steeds het product willen of ze gaan failliet - beter werkt. Daarbij zorgt jouw voorstel ook voor veel kennisverlies, bij de producenten en hun personeel. Ben je helemaal ervaren in het produceren van paraplubaleinen, moet je je om laten scholen naar iets heel anders. Kost de maatschappij veel geld.

Ligt er aan wat je wilt bereiken. Er zijn gevallen bekent van personen die "klaar" zijn met een bedrijf, deze verkopen het bedrijf en kunnen met het ontstane kapitaal iets totaal nieuws beginnen. En dat meestal nog redden ook. Maar automatisch opheffen? Je loopt het risico dat met het verdwijnen van een bedrijf ook kennis verloren gaat. Je zal dan eerst iets moeten doen aan de octrooien en patenten. Dit zijn meestal de dooddoeners voor een nieuw bedrijf. Een bakkerij is niet moeilijk. Een oven kun je overal kopen. Heb je hem gekocht ben je klaar. Idem met de ingrediënten, dat is zo'n beetje publiek geheim. Als je daarentegen een gespecialiseerd product wil maken, kan het zijn dat bepaalde onderdelen niet zomaar gekocht kunnen worden maar moeten "gehuurd". Je moet betalen voor het werk en onderzoek dat een ander gedaan heeft. Om een product of item werkend te krijgen ben je dus afhankelijk van zulke onderdelen. In de huidige vorm zoals de samenleving met kennis omgaat is het niet verstandig een bedrijf automatisch op te heffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100