Als een erfgenaam een eo rekening heeft, kunnen dan de overige twee erfgenamen deze blokkeren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

normaal gesproken kan alleen de bank een rekening blokkeren en de eigenaar kan hem opheffen ze kunnen er eventueel wel beslag op laten leggen maar dat is niet zo eenvoudig

Nee dat kan niet, de en/of houdt in dat beide rekeninghouders evenveel rechten en plichten hebben. Als 1 van de 2 komt te overlijden dan behoudt de ander het recht, je hebt wel recht op inzage in het in- en uitgavepatroon.

Bij een en/of rekening mag iedere rekeninghouder afzonderlijk overboekingen doen, evenals opnames of stortingen. Ook opdrachten tot automatische overboekingen of het afgeven van een machtiging voor incasso kunnen afzonderlijk door iedere rekeninghouder gedaan worden. De rekening opzeggen moet echter door beide rekeninghouders aangevraagd worden. Als 1 van beide overlijdt dan wordt de rekening geblokkeerd door de bank totdat er duidelijkheid bestaat over de verdeling van de nalatenschap. Dit kan dus heel vervelend zijn voor de mederekeninghouder. In zo'n geval kan diegene beter meteen contact opnemen met de bank om e.e.a. zo snel mogelijk te regelen. Erfgenamen kunnen niet de rekening blokkeren, de bank wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100