Hoe kan ik een inbraak voorkomen

ik woon al 6 maanden in een nieuwe woning. En jah hoor het is voor de tweede keer raak. Wat een rotbuurt. 2x huis ingebroken en 1x auto.

Ik heb ook geen schat van buren. Toen ik ze allemaal deur van deur afliep, had niemand wat gezien. heb toen nummers uitgewisseld. Nooit wat van gehoord.
Wat kan ik hier aan doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat de auto betreft: laat geen kostbaarheden in de auto achter. Radio mee naar binnen, TomTom idem. Als het een buurtbewoner is, en ze zien je met je spullen het huis ingaan, weten ze dat er in de auto niks te halen is. Dan het huis: loop eens buiten langs je huis, en probeer te kijken met de ogen van een inbreker. Staat er een boom vlakbij, waardoor je makkelijk bij een bovenraam kan komen? Staat je ladder voor het grijpen in de achtertuin? Heb je aan de achterkant altijd een raampje open? Kijk ook waar ze eerder binnengekomen zijn, en beveilig dat. Tralies voor het kelderraam, een kierstandhouder op het badkamerraam, enzovoort. Hier in mijn buurt hebben ze een paar jaar geleden een heel rijtje huizen afgewerkt. Bij een paar mensen zijn ze ook binnen geweest, maar niet bij mij. Mijn hond sloeg namelijk aan. Inbrekers hebben een hekel aan twee dingen, aan lawaai en aan gezien worden. Een hoge heg voor je huis is geen goed idee, een alarm met een toeter of een sirene wel. Maar, boven alles moet je je gezonde verstand blijven gebruiken. Een duur alarm is waardeloos als je je deur niet afsluit, en als je je ladder in de tuin laat staan dan heb je kans dat een inbreker er op klimt. Sterkte er mee.

Overweeg een lieve, maar daadkractige hond....!

In veel gemeentes kan je advies vragen van de politie. Die hebben speciale programma's hoe je de veiligheid kan verhogen. Informeer daar eens naar

Waarom moet bij een TomTom de zuignap eruit?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100