Wat is goedkoper? Water koken op gas of met de elektrische waterkoker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op gas. Gas is goedkoper dan electriciteit. Een m3 gas kost ongeveer 0,12 en een Kw energie kost 0,18 cent.

Gas is goedkoper. Een waterkoker trekt heel veel stroom. Bovendien zet je het bij ieder kopje of warm water wat je hebben wilt wéér aan. Let maar eens een week op je energieverbruik op de meter en daarna zonder gebruik van waterkoker. De senseo's en waterkokers zijn erg duur in gebruik. Ik kook zelf water op gas en doe het in een goed thermoskan, daar doe ik de hele dag mee. 's Avonds maak ik nieuwe. Scheelt veel in gas verbruik, maar sowieso is het gas goedkoper als stroom.

Uit onderzoek is gebleken dat dit ongeveer even duur is. Milieucentraal schrijft hier het volgende over: "Het verwarmen van water met de waterkoker kost ongeveer evenveel energie als met het gasfornuis. Het gebruik van elektriciteit is weliswaar minder efficiënt dan het gebruik van gas, doordat in de centrale energie verloren gaat. Maar een waterkoker heeft als voordeel dat hij direct afslaat nadat het water gekookt heeft".

Bronnen:
http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?o...

Meestal is electriciteit duurder. Electriciteit wordt gemaakt van b.v. gasgestookte electriciteits centrales. Daarom is electriciteit hierdoor duurder als gas

Zie bv. hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/efficientst-liter-water-verwarmen.9068 http://www.goeievraag.nl/vraag/vergt-minste-energie-liter-water.23200 http://www.goeievraag.nl/vraag/efficient-liter-water-koken.50859

Het is energie-efficiënter om water te koken op een gasfornuis dan met elektriciteit, omdat er meer energieverlies plaatsvindt bij het transport van de elektriciteit dan van aardgas naar je woning. Daarom is aardgas steeds te verkiezen boven elektriciteit.

Bronnen:
http://www.keukenkokenkiezen.be/modules.ph...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100