Waarom geen vergoeding zorgverzekering huisalarmering als je daarmee onnodige hoge kosten zorg kan voorkomen?

Gaat niet specifiek om mijn eigen situatie, maar ook landelijke bepalingen vanuit de zorgverzekeringswet.

Al meer keren is ook NA bezwaar indienen+ onderbouwingen van artsen en paramedici dit afgewezen omdat "ik of een ander zelfstandig wonende nog wel in staat zou zijn een telefoon te kunnen bedienen"...
Normaliter is dit ook zo , mede dankzij internet, Skype, smartphones etc.
+ mantelzorg PGB enz kunnen velen nog zelfstandig wonen i.p.v. naar zorginstelling24/7 uur.Je intrek nemen in een particuliere zorginstelling is geen oplossing: hier liggen de kosten vaak nóg hoger en kan tot maandelijks zo’n €3000 tot €5900 oplopen.
Reken uit hoeveel minder dit is met een juist PGB+ vrijwilligers + paar duurzame aanpassingen/voorzieningen in huis?
Los nog van vrijheid en participatie in deze maatschappij.

Maar waarom die voorwaarde van Menzis o.a. dat je nog moet kunnen bellen op tijd bij o.a een beroerte/ca, of zoals mij overkwam in weekend een tijdens partieel symptomatisch insult waarbij geheugen en zicht tijdelijk verandert of wegvalt?
Op deze momenten door duidelijke littekens in hersenen na beroertes is logisch en of adequaat handelen onmogelijk.
Zoals ook hier in beeld gebracht op https://youtu.be/kS3PNIqidPw?
Waarom niet eventueel gelijk iets als dit vergoeden? http://www.stelcomfortshop.nl/vlinder-sos-alarmknop-senioren
Of zie ik iets flink over hoofd??

Toegevoegd na 1 uur:
Zie ook : http://www.werkagendamenzisgemeenten.nl/test-blok-4/

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat onze overheid besloten heeft dat deze kosten niet in het basispakket thuishoren. Als je veranderingen in het basispakket wilt voorstellen, moet je 'naar de politiek'. Alles wat aan het basispakket wordt toegevoegd, zorgt (in principe) voor een verhoging van de premie of je moet weer andere elementen uit dat pakket laten vervallen. Waarom bijv. wel tandartszorg tot 18 jaar is verzekerd in het basispakket en daarboven niet? Keuzes, allemaal keuzes. Van de site van de Rijksoverheid: "Wanneer krijg ik personenalarmering voor thuis vergoed? Of u een vergoeding voor personenalarmering krijgt, hangt af van uw situatie. Met een personenalarm voor thuis (personenalarmering) kunt u in een noodgeval verbinding maken met directe hulp of een meldkamer. Vergoeding personenalarmering bij medische redenen Zijn er medische redenen voor personenalarmering, dan vergoedt uw zorgverzekeraar mogelijk een deel van de kosten. U moet een verklaring van uw huisarts hebben, waarin staat dat u personenalarmering nodig heeft. Alleen de apparatuur wordt vergoed. De abonnementskosten voor de meldkamer moet u zelf betalen. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar. Vergoeding personenalarmering bij sociale redenen Soms kunt u via de gemeente een aansluiting krijgen op de personenalarmering. Dat kan alleen als u om sociale redenen een alarm nodig heeft. U voelt zich bijvoorbeeld thuis niet veilig. En u heeft geen mensen in de buurt die u kunt waarschuwen als er iets mis is. U kunt met uw gemeente overleggen wat voor u mogelijk is. Niet alle gemeenten vergoeden de personenalarmering. Geen vergoeding voor personenalarm Als de zorgverzekeraar of de gemeente het personenalarm niet vergoedt, kunt u het zelf aanschaffen. U moet dan alle kosten zelf betalen. (...) Hoe werkt personenalarmering? (...) De zorgverzekeraar regelt de medische alarmering. De gemeente of zorginstelling regelt meestal de sociale alarmering." Wellicht biedt aftrek via de Belasting nog wat mogelijkheden als bepaalde kosten niet vergoed worden. Zo is aftrekbaar: "•een alarmsysteem in verband met een specifieke ziekte Bijvoorbeeld een detectie- of alarmapparaat voor mensen met epilepsie"

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/z...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100