is het effectief om een samenvatting van internet te leren?

Dit, in plaats van er zelf een te maken en leren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Effectief kan het zijn ; mits je zeker weet dat het een goede samenvatting is op het niveau dat van je verwacht wordt, om te zien hoe het moet. Maar in plaats van zelf maken ?? Nee, natuurlijk niet. Het beste kun je na het lezen van de tekst zelf een samenvatting maken, en deze daarna vergelijken met andere samenvattingen , om te zien of je dingen vergeten bent of teveel hebt opgeschreven, en zo je eigen werk bijschaven. Daarbij kan het werk van anderen dus een prima hulpmiddel zijn, maar GEEN vervanging. En al helemáál geen vervanging voor het lezen van de tekst zelf.

Je kan het beste zelf een samenvatting maken. Als je de samenvatting zelf (bijvoorbeeld handgeschreven) maakt, dan zal je alles al eens een eerste keer genoteerd hebben en dat is al heel waarde vol op zich. Daarna kan je het natuurlijk nog eens leren. Bovendien zijn samenvattingen van het internet niet door jou geschreven en zullen ze hier en daar enkele elementen bevatten die je niet zal verstaan. Zelf leer ik al 6 jaar met mijn eigen samenvattingen, maar als ik iets niet snap dat vraag uitleg aan andere mensen of dan kan ik inderdaad wel een andere samenvatting hanteren ALS HULPMIDDEL. Ik kan je deze methode zeker aanbevelen!

Als het een goede samenvatting is kan het effectief zijn. Toch raad ik het je aan zelf een samenvatting te maken omdat je door het schrijven meer onthoud, en weet je ook zeker dat er geen onzin in staat. Succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100