Wat maakt fanfares zo clownesk?

Buiten de kostuums om

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fanfares hebben niet alleen in uiterlijk (uniform) iets gemeen met legereenheden; ze gedragen zich ook een beetje zo. In het leger had de fanfare een bestaansrecht: zij hielp in de maat marcheren, de eigen gelederen op te peppen en de vijand te deprimeren. De fanfare speelde marsen met een militair doel. Nu is de fanfare er uitsluitend nog ter vermaak en bij uitzondering ter opluistering van een herdenking o.i.d., als een fanfare dan populaire liedjes speelt valt die militaire structuur van vroeger des te meer uit de toon.

Dat komt door je eigen gevoel voor humor en die gaat niet voor iedereen op. Ik, bijvoorbeeld, word er nogal gedeprimeerd van...

Dit is een vraag met een stelling: een fanfare is clowensk. Ik begrijp niet wat daar nou zo clownesks aan is. Nederland telt honderden harmonie- en fanfarekorpsen. Dat zijn dus optochten met clowns?

Ik vind het altijd een bepaald type mensen, dat in een fanfare speelt. Ik maak onderscheid tussen de fanatieke fanatiek glimlachende 'kijk mij in de fanfare spelen' mens en de 'ik wil hier eigenlijk niet zijn' mens. Maar of dat het ook clownesk maakt?

dat getteter Toegevoegd op 06-06-2009 00:21:40 echt zo'n retteketet naat beter bed geluid...

Het karikaturiseert geluid en poppetjes...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100