Is het niet te gemakkelijk om punten te verdienen op gv?

Als je beantwoord krijg je al 2 punten. Dus als je maar op zoveel mogelijk vragen antwoord geeft en het wordt nog vaak positief beantwoord heb je toch zo je punten bij elkaar.
Je antwoord hoeft niet eens correct te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, het is best makkelijk punten verdienen. Ik kan niet zeggen dat die punten er helemaal niets toe doen, want ik merk dat ik het best leuk vind als ik scoor. Toch is het niet mijn intentie om antwoorden te geven om de punten. Als ik bijv. zie dat mijn antwoord niets meer toevoegt, laat ik het. Ik doe nu een week mee, dus echt deskundig ben ik (nog) niet. Toch heb ik als gebruiker her en der wat bedenkingen. Bij mij zitten die vooral op het gebied van het vragenstellen. Misschien kan er een antwoord op gegeven worden als ik mijn bedenkingen in een vraag formuleer.... Maar dit is geen vraag meer op jouw antwoord. Je moet er maar vanuit gaan dat men de vragen naar beste kunnen beantwoord en dat de punten slechts een bijkomstigheid zijn en GEEN DOEL.

Klopt, ook als ik een onzin antwoord zou geven krijg ik punten. Dat is weer een meerwaarde van minpunten bij duimpjes omlaag. (daar gaan we weer :-)

Klopt, maar voor een incorrect antwoord krijg je, als het goed is, geen "duimpjes omhoog" en je zult zeker niet als beste antwoord worden gekozen, wat 10 punten oplevert. Het loont dus wel om een goed antwoord te geven.

Je hebt de vrijheid om iedere vraag te beantwoorden, als er b.v. 15 vragen gesteld zijn,kun je inderdaad 30 punten verdienen. Maar je kunt alleen maar extra punten verdienen door een goed antwoord te geven,en indien dit door de anderen als goed met een duimpje omhoog gewaardeerd wordt. En voor het beste antwoord waardering krijg je dan 10 punten. Dus wat heet makkelijk,gewoon serieus je best doen. Groeten.

Het gaat niet om de punten maar wel om de leergierigheid , het waarom van de waarom en de toffe antwoorden op moeilijke vragen of omgekeerd.

Soms vind ik een vraag heel leuk of denk ik: hoe komt iemand erop. Als ik dan tijd heb, ga ik zelf eens op google (of waar dan ook) zoeken wat het antwoord is. Dat je er dan punten voor krijgt is leuk meegenomen :-) ik vind het vooral leuk om zelf te weten!

Waarschijnlijk doet iedereen zijn stinkende best een waardevol antwoord te geven ook al leen je dat antwoord op internet, je heb toch je best gedaan om de vraagsteller zo goed mogelijk te informeren. En doe je je best niet dan krijg je een gewraakt duimpje omlaag en dat kan iedereen zien en dat is echt balen. Soms krijg je hem ook als je wel je best doet dan baal je nog meer . Maar je blijft hierdoor wel scherp.

ik had voorheen al ergens geschreven dat het beter zou zijn , wie ben ik, om vb een top te maken van de BESTE BEANTWOORDER, dus die het hoogste aantal beste antwoorden in ogen van de vragenstellers behaald heeft. Het gaat hier toch om het kwalitatief beantwoorden dan eerder om het kwantitatieve. Eveneens vind ik een kleinere beloning voor het beantwoorden zinvoller. Dan komen er zo niet van die 'rushes' op wanneer er een nieuwe vraag komt. Ik merk leden die redelijk hoog genoteerd staan maar toch een laag percentage 'beste antwoord' scoren. Dat zou anders kunnen. Vind ik...

zow weer 2 punten :)