hoe kun je niet gepest worden op school?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door je niet klein te laten maken... Gewoon erboven staan... Dat moet ik ook hier... En schakel hulp in, leraar en ouders...

Door flink van je af te bijten en niks te accepteren, zeker niet van de treiteraars. Het klinkt hard, maar als ze door hebben dat er niet met je te spotten valt, zijn ze snel weg.

niet bang zijn hoofd omhoog

jezelf blijven, je kunt ook meegaan met "the flow" en je aanpassen, maar daar word je zelf niet beter van. Het ligt er ook aan waar je mee gepest word. Ik had een jongen in de klas die ontzettend uit z`n mond stonk, werd er enorm mee gepest , tot hij de tip kreeg, tandenpoetsen en pepermuntjes of kauwgom nemen, toen was er niks meer om mee te pesten. afgelopen. Tis maar net waar je mee gepest word... maar ik raad je aan jezelf te blijven en je kop omhoog en borst vooruit te houden. Terug vechten kan iedereen...als je maar wil.

negeren dat is het agressiefste middel probeer dat maar eens

ook ik ben gepest vroeger dus neem dit van mij maar aan Ram ze in elkaar !!! ;) Moet je misschien wel nablijven of zo maar dat moet je dan maar voor lief nemen.

moeilijk zo iets he? Goed bedoelt het advies om te negeren, of erop los slaan. maar je moet het maar durven he? Toch..hoe moeilijk het ook voor je is...ram er een eens flink voor zijn kop..desnoods 2x...al verlies je..ze zullen dan toch zien dat je het niet (meer) pikt! ik wens je veel sterkte, en bedenk dat wij hier op het forum allemaal achter je staan!

Dat is zo verschrikkelijk moeilijk... Je zit op het moment heel erg in je emotie en in je drama. Ik zou willen beginnen om je uit te leggen waarom je gepest wordt: Vaak is diegene die pest zelf heel erg onzeker. Hij is bang, bang om zelf misschien gepest te gaan worden. Daardoor wil hij het voor zijn. Ook kan het zijn dat die pester iemand nodig heeft om zijn boosheid op af te reageren. Hij heeft het dan thuis vaak minder leuk. Hij heeft of een hele dominante ouder of hij wordt volslagen genegeerd. En soms doet een pester dit omdat hij het kan. Heel simpel. Terwijl jij als gepeste vaak heel onzeker is, veel angsten kent. Heel veel knoppen hebt waar men eenvoudig weg misbruik van kan maken. Waarom ben je onzeker, waar komen de angsten vandaan (niet alleen voor het pesten, maar andere angsten). Waarom ben jij bedienbaar voor anderen? Dit is heel moeilijk voor iemand die nog op school zit. Mijn advies: accepteer jezelf. Wees blij met jezelf, sta daarin sterk. Als jij in jezelf geloofd, dan zal een ander dat ook doen en je met rust laten. Ga eens met je angsten aan de slag, welke zijn het allemaal en waarom heb jij ze (overgenomen).

, De meeste pesters gaan later het slechte pad op en hebben een misdadige persoonlijkheid. Net als in het latere leven zouden ze moeten leren dat ze met hun gedrag niet zo maar wegkomen. Daarom laat ze barsten joh,sta er ver boven en denk bij jezelf WIE MET MENSEN OMGAAT BEGINT VAN DE DIEREN TE HOUDEN

Reageer niet boos of verdrietig... dan blijft het n.l. leuk om jou te pesten... als je niet reageert, en gewoon doet alsof je ze niet ziet, houden ze er gauw mee op...want dan is het niet lang leuk. Trek een denkbeeldig regenjasje aan, en laat alles daar langs afglijden. Bedenk dat de pesters degenen zijn die niet okee zijn, hoe populair ze misschien ook zijn... Jij hebt het recht om jezelf te mogen zijn ook in jullie klas... Jij bnet niets minder dan die anderen! Probeer eens kritisch te kijken naar die anderen, hoe raar die soms doen... en voel je sterk en okee. En als je naar de leraar of lerares toestapt, doe dat dan wanner ze het niet zien, anders is dat weer een reden om je te pesten... Veel succes... het gaat voorbij...altijd.

Het pesten op school begint vaak bij jezelf ook al heb je dat in de meeste gevallen niet eens door. Vaak stel jij je kwetsbaar op en daar maken andere mensen gebruik van. De beste manier is om je niet alles te accepteren en aan de mensen te laten zien dat je niet meer bang voor ze bent.

Praat er met iemand over. De kindertelefoon; je kunt er je verhaal kwijt zonder te vertellen wie je bent, je hoeft niets te vertellen wat je niet wilt en je verhaal wordt niet verder verteld. Kijk op www.kindertelefoon.nl of bel 0800-0432 (gratis & anoniem) elke dag van 2 tot 8 uur. Houd een spreekbeurt over pesten. Dit is wel heel erg eng maar je krijgt zo de kans om aan de kinderen uit je klas te vertellen wat het voor jou betekent om gepest te worden. Bovendien gaan de kinderen nadenken over wat ze doen. Materiaal voor een spreekbeurt kun je onder andere vinden door hier te kijken: http://www.stoppesten.tk/ of hier: http://www.iselinge.nl/Scholenplein/pabolessen/02032bwatispesten/index.htm Ga op een sport of een club; je leert nieuwe kinderen kennen, je merkt dat er ook nog anderen zijn waar je het wel leuk mee hebt. Ga eens een boek lezen over pesten; het kan prettig zijn om erover te lezen, omdat je dan merkt dat je niet de enige bent en omdat het je op ideeën kan brengen. Of kijk op http://www.laks.nl/informat/pesten.php

Er is geen pasklare oplossing voor jou, helaas. Het beste is het, om er met een leraar of een deskundige (b.v. vertrouwenspersoon) over te praten. Eigenlijk moeten de ouders van pesters worden aangepakt, pesters zijn immers niet goed opgevoed. Lijkt mij. Je leert je kind toch dat het andere kinderen niet pest?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100