Waarom zie je als je over het platteland rijdt bij bijna elke boerderij een oude badkuip of halve (plastic) ton of container naast de oprit liggen ?

Ik had er eerder nooit zo op gelet, al heb ik ze beslist wel eerder gezien natuurlijk, maar vandaag heb ik vijf uur over het platteland gereden, en begon het me ECHT op te vallen. Onder eentje dacht ik een varkenskop uit te zien steken........

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kadavers van dode dieren moeten tegenwoordig aan de weg liggen,als ze worden opgehaald. En wel zo dat er geen vogels of andere dieren bij kunnen komen De kadaver wagen zoals wij die hier in de buurt noemen,die mag niet meer bij de boerderij op het terrein komen. Dit in verband met de overbrenging van besmettingen. Dat het geld zou kosten,als de wagen het terrein oprijdt is onzin. Af en toe kan een kadaver er wel eens een paar dagen liggen,het gaat op afroep als het afgehaald wordt. En de wagen komt niet elke dag,maar heeft zijn vaste route. Alleen bij temperaturen van 27 graden of meer wordt er extra gereden. Het is af en toe geen prettig gezicht als een kadaver er half onderuitsteekt,en dat is ook niet de bedoeling. Maar er gaan net zo goed dieren dood als mensen,dus die dingen moeten er zijn.

Daar worden kadavers onder gelegd die vervolgens worden opgehaald voor destructie.

Volgens mij leggen ze daar de krengen in,die opgehaald moeten worden door het destructiebedrijf.

Waar ze voor zijn weten jullie nu. Maar waarom langs de oprit of aan de weg? Ik woon nog niet zo lang in het buiten gebied en vroeg me dat af. Het waarom is GELD. Als ze de beesten bij de stal of achter de boerderij vandaan moeten halen kost dat hier bij ons € 2.50 per dier. De meeste boeren hebben dat er niet voor over en slepen die beesten dus tot voor aan de weg. Ik zie dit dagelijks en vindt het te gek voor woorden maar het is niet anders en het mag.

Mensen vinden het schokkend om dode dieren te zien, dus moet er een bak overheen, vervolgens rijden ze naar de slager die handelt in dode dieren, maar dan is de kop er af! Zo krom!!!

Kijk hier maar eens: http://www.goeievraag.nl/vraag/halen-boeren-badkuipen-weiland-koeien.22767 Toegevoegd na 3 uur: Maar dit is een toepassing voor kadavers. Toegevoegd na 3 uur: Maar dit is een toepassing voor kadavers.

ja aan bovenstaande is niets meer toe te voegen helemaal correct

Kijk maar eens op de site van Rendac. Dat is de destructiedienst. Ze rekenen per vat dode dieren. brrr...

Bronnen:
http://www.rendac.com/nl/welkom.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100