Waarom gebruiken we het hiërogliefenschrift niet meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

persoonlijk vind ik mijn eigen taal wat makkelijker, Dus als het niet NOG geheimer is danALLES wat ik onder 4 ogen zou kunnen bespreken Stel ik Nederlands meer op prijs. En ieder ander ook zijn eigen taal, Want hierogliefen zijn geen PRAAT taal zeg maar .:)

Ik denk om dezelfde reden als waarom we geen vuurstenen bijlen meer gebruiken: we hebben inmiddels een beter alternatief!

Omdat het alleen een schrijftaal is, en daarnaast is het volk dat het gebruikte 'uitgestorven'. Het is een dode taal, net zo als Latijn, oud-grieks en spijkerschrift.

nou.... indirect doen we dat nog steeds. De hiërogliefen zijn afgeleid van een beeldschrift en sommige tekens zijn ook altijd zuiver beeldschrift gebleven. Later werd het Egyptische schrift fonetisch. Dat betekent dat ieder tekentje een klank is. (Voorbeeld: een slang maakt een "ffff"-geluid, dus een slang staat voor een "f-klank"). deze link laat je de oorspronkelijke hieroglyfen vergelijken met onze huidige letters in het alfabet. t zal je verbazen hoeveel ze op elkaar lijken.

Bronnen:
http://mediatheek.thinkquest.nl/~jrc171/ni...

Heb je wel eens een chinees zien schrijven of nog erger: typen? Dit is toch echt makkelijker, alle klanken teruggebracht naar 26 symbolen.

Omdat we het tot 1822, (toen we zelf dus al een taal hadden) niet begrepen. toen we ze begrepen hadden we onze eigen taal dus al, en een taal verander je niet zomaar. "Hierdoor bleek de steen een belangrijke sleutel te zijn voor het ontcijferen van hiërogliefen door Thomas Young en Jean-François Champollion. Deze laatste lukte dat als eerste definitief in 1822. Dit leidde tot begrip van de betekenis van hiërogliefen, die vele eeuwen onontcijferd waren gebleven, en dus tot vele andere vertalingen."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hi%C3%ABroglief

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100