Hoe werd een verjaardag 50 jaar geleden gevierd kwa hapjes en drankjes ? Mag een feesje regelen voor iemand die 50 word zonder die Abram ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koffie met gebak advocaatje of wijntje voor de dames biertje of borreltje voor de heren toastje met schijfje ei met drupje mayonaise blokje kaas met schijfje augurk of zilveruitje gemberblokje in dik vloeibare slagroom asperge in rolletje ham of augurk in rolletje gekookte- of rookworst pinda's pepsels dat was het ongeveer wel.

Het zelfde als nu over het algemeen wat hapjes betreft, alleen kwam je normaal geen stukjes rauwe groenten met een dipsausje tegen. Wel stond er bij bijna iedereen sigaren en sigaretten op tafel om te pakken. Toegevoegd na 8 minuten: Wat Abraham betreft, daar heeft de jarige niks over te zeggen. Dat doen zijn gasten vrijwillig spontaan en komt dus als een verassing, anders merk je niks.

Ik moet gelijk denken aan augurken gerolt in boterhamworst, plakjes leverworst, stukjes kaas, asperges in ham, gevulde eieren en kleine gehaktballetjes later op de avond met een prikkertje en mosterd.

Ja veel rolletjes worst, stukken droge worst (met vel), pinda's en rookwaren. voor de kinderen gazeuse waar ze spoetnik van maakten door er suiker en koffiemelk in te doen. (gazeuse was een soort priklimonade) Chips was er al matig en natuurlijk was er gebak bij de koffie want daar begon je mee. Favoriete kado's, zakdoeken en zeepjes, afther shave of o'de cologne. Toegevoegd na 1 minuut: 4711 was favoriet

van mijn ooms en tantes hoor ik altijd dat vroeger de mannen en vrouwen altijd appart zaten. de vrouwen bakten toen nog vaker zelf de taarten en koekjes. er werd een grote pan soep gekookt voor de gasten., broodje erbij. en ja verder gewoon wat hapjes en drankjes net zoals nu. maar toen nog niet zoveel drank met prik. meer wijntjes en appelsapjes ofzo

Je Abraham-vraag wordt helemaal niet beantwoord, lees ik.. Natuurlijk is het geen wet van Meden en Perzen, dat er een Abraham gegeven wordt - het is volgens mij meer een traditie van beneden de grote rivieren. Als jij het leuker vindt om een 'gewone' taart te regelen met een heleboel verjaarskaarsjes of zo, of een inzameling te houden, en een droomwens te vervullen met z'n allen voor degene die 50 wordt, is dat natuurlijk óók helemaal goed. Als diegene die 50 wordt, maar een super-verjaardag heeft : daar gaat het uiteindelijk toch om?

Bij ons ging er altijd een schaal rond met stukjes verse gebakken worst. En sisi en bier van de Gruyter eigen huismerk,die zaak bestaat allang niet meer. En er werd fruit wat ingewekt was in een grote schaal gedaan,met banaan dat was voor de vrouwen en kinderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100