waarom steunen we buitenlandse goede doelen ?

Omdat ze in buitenland slecht hebben snap ik.
Maar waarom kijken we niet in Nederland zelf.

Want er zijn genoeg armen of zwervers die ook geen of weinig eten hebben.

En er zijn in NL zat kinderen die onder het mes liggen en leuke dingen verdienen.
Of geld dat ze voor een levenbelangrijke operatie nodig hebben.

Waarom steunen we die doelen aan de andere kant van de wereld.
Terwijl wij zelf ook nog zat steun in ons land kunnen geven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Nederland heeft iedereen die het wil een dak boven zijn hoofd. Genoeg te eten,en te drinken. Natuurlijk zijn er uitzonderingsgevallen ,die het slechter hebben in ons land. Maar wij hoeven geen 10 kilometer te lopen als we dorst hebben.

We hebben het inderdaad zo, maar er zijn ook giero's voor nederland, maar ook voor de buitenlandse goede doelen.

het grote verschil is dat zwervers in nederland heel vaak zelf kiezen voor dat bestaan. Zij hebben een keus. Mensen in veel armere landen niet, wegens gebrek aan onderwijs, stabiliteit en gezond milieu. In Nederland wordt geen enkel individu aan zijn of haar lot overgelaten (tenzij je een uitgeprocedeerde asielzoeker bent...) in veel andere landen helaas wel. Daarom getuigd het toch van geweldigde betrokkenheid met je medemens als je die goede doelen steunt? Ik ben er trots op dat "we" dit doen.

Ha, die Dirk14; Omdat mensen willen helpen over zoiets triviaals als grenzen heen zou moeten gaan.

Omdat, er hier niemand dood gaat van de honger. Omdat, je hier hulp kan krijgen als je dat wil, niemand hoeft op straat te leven. Omdat, iedereen hier een toekomst heeft doordat we onderwijs hebben. Omdat, we hier geen sloppenwijken hebben Omdat, we hier voldoende artsen en ziekenhuizen hebben Omdat, als je hier geen werk hebt je toch een uitkering krijgt Omdat, als je door ziekte niet meer kan werken je toch een uitkering krijgt Kortom omdat we het hier goed hebben Wel mag je kritisch kijken hoe en welke hulp je geeft, maar géén hulp geven is volgens mij geen optie. Dan ben je té egoïstisch of je hebt geen idee hoe andere mensen in deze wereld (moeten) leven.

Uit medelijden met mensen die het minder hebben dan wij. In Nederland is er het sociale zorgstelsel waardoor iedereen is gegarandeerd van de primaire levensbehoeften. Bovendien: De mens is op zoek naar perfectie. Je kunt alleen rijk zijn als er ook armoede bestaat. Door het geven aan armen proberen we hen minder arm, het liefst zelfs rijk te maken. Als je hier iets dieper op in gaat zou je er ongeveer op uit komen dat we het verschil tussen rijk en arm het liefst weg zouden halen en daarmee iedereen gelijk zouden stellen. Er is dan een zekere mate van perfectie. (Op dit gebied dan.)

omdat we spreekwoordelijk de balk in eigen ogen niet zien maar de splinter in andermans ogen wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100