Waarom is er zoveel vraag naar goud?

Als er volgens zeggen zo'n 165.000 ton (165 miljoen kg) aan goud beschikbaar is. En dit is met de huidige goudprijs zo'n 5.872.358.250.000.000 euro aan goud. Waarom is er jaarlijks dan nog steeds 3700 ton behoefte aan goud. Dit is voor ruim 131,5 miljard euro...

Maar waarom is er zoveel vraag naar goud?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Starbless; De vraag naar goud stijgt omdat vrijwel alle andere beleggingsmogelijkheden erg onzeker zijn.

B.A. Baracus is nog steeds populair als voorbeeldfiguur.

Goud wordt tegenwoordig ook veel in de industrie gebruikt. Dus niet alleen als sierraad. Het is een metaal met bijzondere eigenschappen zoals extreem goede geleiding etc.

Volgens de telegraaf van morgen,kopen de banken van China en India grote hoeveelheden goud,om van hun voorraad dollars af te komen,en het goud als reserve te hebben,hierdoor is er meer vraag dan aanbod en wordt de prijs opgedreven.

Goud wordt 'verbruikt' in juwelen. Mensen willen graag juwelen en nu dat India en China rijker worden, neemt de vraag uit die landen sterk toe. Daarbij word goud gebruikt in de fabricage van computers Tenslotte wordt het gebruikt om de waarde van geld te stabiliseren & verstevigen. Als deze zaken zorgen ervoor dat de vraag naar goud toeneemt als de economie onzekerder wordt OF als de economie in opkomende landen aantrekt.

Omdat die zeldzaam is.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100