Wordt nederland steeds tropischer ?

Aangezien nu nog lekkker de zon schijnt.
en het overdag lekker warm is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is an sich niet abnormaal voor deze tijd van het jaar, de herfst moet eigenlijk nog echt goed beginnen. Net zo als we een goede week terug al een paar keer aardig hebben moeten krabben ofwel nachtvorst hebben gehad. Al met al is de gemiddelde temperatuur wel iets gestegen en lijkt met name de winter daar vrij ernstig onder te lijden (de zomer wordt eerder natter dan heter, hoewel het mij al snel veel te heet is), maar op basis van één mooie dag kun je daarover nog geen conclusies trekken. Dat er een klimaatverandering voor de deur staat , staat echter buiten kijf. Wetenschappers zitten elkaar in de haren over de rol en het aandeel dat de mens daarin heeft versus de normale temperatuurverlopen over hele lange periodes. Warmer wordt het sowieso. En extremer dus.

We moeten het nog maar zien dit jaar. Namelijk we hebben min of meer permanent hoge druk invloed. Dat is een kenmerk van een negatieve North Atlantic Oscillation. Een dergelijke hoge druk invloed kan zich vervolgens stand houden gedurende de winter met een hoog boven ijsland en relatief lagere druk in Zuid Europa. De depressies worden vervolgens naar Zuid Europa gedreven en wij krijgen koud en helder weer. Nauwelijks tropisch te noemen. Een negatieve NAO vond plaats in 1995/1996 en heeft gedurende heel veel winters gedurende de jaren '40 , '50 'en '60 zijn invloed gehad . Voor een engelstalige uitleg : http://en.wikipedia.org/wiki/North_Atlantic_oscillation . Dus jouw vraag kan misschien een deelvraag worden : Worden de zomers in Nederland steeds tropischer.

Dan zal eerst het aamtal uren daglicht op 12 moeten stabiliseren. Dat gebeuirt niooit, dus het wordt in NL nooit tropisch.

Nou bij mij scheen de zon gisteren echt niet hoor! En lekker warm heb ik ook een andere voorstelling van! Ze verwachten juist een erg strenge winter! Half europa heeft al een pak sneeuw voor de kiezen gehad!

Het meest besproken onderwerp in nederland is toch wel het weer. We hebben al heel wat rampscenario's langs zien komen de afgelopen jaren en we hebben ook vaak extreem weer gehad. Voorspellingen dat het alsmaar vaker harder gaat regenen in de zomer, is dit jaar ook totaal niet uitgekomen, nee het was ongekend droog!!! We hebben dit jaar geen hittegolven gehad, ook een van de voorspellingen!! Wel was het een ongekend mooi seisoen geworden, vanaf het voorjaar tot nu aan toe. Gemiddelde themperatuur iets te hoog, maar lang niet zo hoog als enige jaren terug. Afgelopen winter weer eens een koude winter gehad, met soms themp. van 10 tot 20 graden onder nul!! Ook elders b.v. in Spanje heeft het vorige week enorm hard geregend, daar was het al jaren lang te droog. En zo lijkt alles weer enigzinds terug te gaan naar bijna normaal. De kans op een komende koude winter is groot, misschien wel een echte strenge winter! Dus nee, tropisch zijn we nog lang niet en zullen we ook nooit worden, hooguit worden onze zomers vaker mooier. daar zal niemand tegen zijn

Ik denk niet dat Nederland tropischer wordt. Door de opwarming van de aarde zal het hier vooral wisselvalliger worden met wat meer uitschieters naar zowel droge als natte perioden. Dat het vandaag lekker warm is, heeft hier overigens niets mee te maken. De zee is nog vrij warm en hierdoor kunnen ook in de herfst nog wat warmere perioden voorkomen. Wij gingen vroeger met het gezin vaak in de herfstvakantie in een huisje en ik herinner me dat het dan ook vaak best lekker kon zijn. Tot zelfs in t-shirt in de tuin zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100