Waarom is varkensgriep omgezet naar mexicaansgriep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het niets met varkens te maken heeft en de varkens(vlees)industrie ten onrechte in een kwaad daglicht kan komen te staan.

N1H1 is het virus dat deze griep veroorzaakt het is Mexicaanse griep genoemd omdat daar de eerste menselijke slachtoffers vielen Toegevoegd na 2 minuten: deze ziekte komt ook gewoon voor bij varkens

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Varkensgriep

Misschien omdat varkens onreine beesten zijn en de overheid niemand voor het hoofd wil stoten. Mexicanen daarentegen kunnen er mee door,behalve de drugsdealers.

Omdat deze vorm van de griep ook van mens tot mens besmet en de oorspronkelijke vorm alleen van varken op mens. Ook werden er al op sommige plaatsen varkens geruimd door de naam alleen, terwijl dat helemaal geen nut heeft.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Varkensgriep

Dit is een lobby geweest ook van de boeren en de vleesindustrie. Wanneer je een dergelijke ziekte varkensgriep noemt gaan er onherroepelijk steeds minder mensen varkensvlees eten ook al is dat niet van toepassing.

De naam varkensgriep voor het heersende griepvirus was zo gek nog niet. Een team van internationale wetenschappers (Oxford, Edinburgh, Hong Kong, Arizona) heeft aangetoond dat het virus al vele jaren op verschillende continenten circuleert in varkens voordat het overgesprong op de mens. Na een evolutionaire analyse van het virus komen ze tot de conclusie dat het varkensgriepvirus een samenstelling is van diverse varkensvirussen en dat de transmissie naar de mens enkele maanden voor de huidige uitbraak heeft plaatsgevonden. Volgens de wetenschappers is er een samenhang tussen de aanwezigheid van voor de mens gevaarlijke varkensgriepvirussen en ''nieuwe genetische elementen''. Ze pleiten voor meer en systematisch toezicht op varkensgriep. De naam varkensgriep is in Nederland vervangen door Mexicaanse griep. Dit om de consumptie van varkensvlees niet negatief te beinvloeden. Officieel wordt nu gesproken over H1N1 Influenza A. De Amerikanen spreken nog altijd van ''swineflu''.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100