Waarom zijn sommige vrouwen dominant?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit heeft te maken met de (verandering van ) sociale structuur en de rol van de vrouw daarin. "vrouwtjesdominantie" komt bij alle soorten voor, ook bij de mens. In de Nederlandse cultuur is de rol van de vrouw meer gelijk geworden aan die van de man (emancipatie) en zijn de dominante eigenschappen van de vrouw meer tot uiting gekomen. Toegevoegd na 36 minuten: Als ik naar onze hond kijk, een teefje, heeft deze dominante eigenschappen zoals elke andere hond. Dit komt soms tot uiting als ze zich bedreigd voelt of als een andere hond (meestal ook teefjes, maar ook een enkele rue) zich niet aan het "hondengedragsprotocol" houden. Dit wordt inmiddelijk afgestraft. Vertaal dit naar de homo sapiens en het blijkt aan afwijkend (sociaal) gedrag van mannen te liggen. Toegevoegd na 37 minuten: ojee, nu krijg ik vast nog meer duimpjes omlaag ;-) kom maar op, stelletje anonieme leeghoofden ;-)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sociale_gedragsnormen

Omdat sommige mannen dat nodig hebben...

Omdat anders sommige mannen dominant zijn.

omdat de vrouw nou eenmaal het sterke geslacht is..;-)

Om dezelfde reden dat sommige mannen dominant zijn. That's life!

Omdat ze een man hebben die alles goed vindt en niet voor zichzelf op durft te komen.

Waarom zijn sommige mensen dominant? Want dat geldt dus voor mannen en vrouwen! Misschien karakter of door omstandigheden zo gegroeid. Ik kom vaak mensen tegen wiens karakter het gewoon is, en dat is onafhankelijk van het feit of ze nu man of vrouw zijn!

Dat is een gevolg van natuurlijke selecte. Je kunt overigens ook de laatste 5 letters van je vraag weglaten en dan blijft bovenstaand antwoord ook overeind...

Je kunt alleen maar gedomineerd worden als je dit zelf toe laat. Als je het niet toelaat dan is diegene ook niet de dominante. Je kunt dus beter vragen; Waarom laten sommige mensen zich domineren? Dus DOMINEER OVER DE DOMINANTEN EN ER ZIJN GEEN DOMINANTEN MEER! Of toch wel...

Omdat sommige mannen vrouwen in de waan laten dat ze dominant zijn

Omdat mannen over het algemeen zich niet echt druk maken over dingen en dus ook niet over het feit dat de vrouw de broek aan heeft in de relatie. Mannen laten zich dus domineren. Het is een keuze.

Dat komt omdat sommige mannen zo hardleers zijn!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100