Wat gebeurt er met het pakketje?

Ik verwacht een pakketje via de post. Maar morgen ga ik op vakantie. Wat gebeurt er met het pakketje als die vandaag niet bezorgd wordt maar morgen en dat ze dan voor een dichte deur staan..

Alvast bedankt,

jajadingesdeluxe

Weet jij het antwoord?

/2500

als de buren het ook niet aannemen ordt het nog twee keer aangeboden in de regel. je vindt een geel briefje in de bus. vervolgens wordt het een poos op het postkantoor oid bewaard. en dan retour afzender gestuurd.

Bronnen:
Eigen ervaring

Dat kan verschillend zijn. Veel pakjes mogen aan de buren worden afgegeven als ze maar een berichtje daarvan bij jou in de bus doen. Dan weet je dat de buurman jou pakje heeft. Wanneer het verzekerd of aangetekend wordt verstuurd, dan krijg je een kennisgeving in de bus dat ze morgen opnieuw langskomen. Ben je dan nog niet thuis, dan geeft de kennisgeving aan waar je het pakje op kan halen.

Als je niet thuis bent wordt òf je pakketje bij de buren afgegeven, òf weer mee terug naar het postkantoor genomen, het wordt dan nog 1x aangeboden. Is het dan nog niet te bezorgen, wordt het pakketje 3 weken op het postkantoor voor je bewaard. Prettige vakantie!

Die van ons word altijd bij de buurvrouw afgeleverd, dan zeggen ze erbij dat het voor jullie is.

Als je dus morgen weg bent word het als eerst gevraagd aan de buren zijn je buren er niet word het aan je overburen gevraagd, en als het pakketje klein genoeg is gaat het door de deur tenminste als je niet hoeft te tekenen.

Zoals meer mensen al zeiden: je krijgt een geel ophaalbriefje in de bus en het wordt nog even bewaard op het postkantoor, daarna gaat het terug naar de afzender. Als het een pakketje is dat dus niet in de brievenbus past dan is het gescand voor het verstuurd werd en heeft de afzender een bewijsje gekregen met een tracktrace code erop. Die code kun je invoeren op tracktrace.nl en dan kun je precies zien waar het pakje is. Dus: bij sorteercentrum, onderweg, tot "afgeleverd". Is het pakje er niet op tijd, dat heb ik ook weleens, dan plak ik een briefje op de voordeur: Postbode mijn pakketje graag afgeven bij de buren op nr xx. Omdat die meestal wel thuis zijn. Eventueel kun je je buren ook zeggen dat er een pakje voor jou bij hun afgeleverd wordt. Fijne vakantie alvast!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100