Gisteren een jong parkietje gekocht, hij heeft nog geen enkele keer gefloten..Is dat normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het diertje is nu doodongelukkig: Het is vastgegrepen, in een doosje gepropt, heen en weer geschudt, weer vastgegrepen, in een kooitje gestopt, in een vreemde omgeving neergezet. Ik zou dan ook niet fluiten...jij? Ik vind het sowieso een wonder dat vogels die de pech hebben om hun leven in een kooi te moeten slijten vaak nog redelijk overleven. Het lijkt me een afschuwelijk leven, en de vogelopvang is er maar druk mee...al die kale papegaaien.. Om even terug te komen op je vraag: Nee, het beestje zou wel gek wezen om nu al z'n fluitje uit te laten.. Het is nu nog volledig getraumatiseerd. Hopelijk voor het beestje ga je goed voor hem zorgen, laat je hem zo af en toe even de vleugeltjes strekken en zoek je een partner voor hem. Parkietjes vereenzamen namelijk als ze hun leven alleen moeten leven. Veel 'plezier' ermee...

Door de verandering van omgeving kan hij nog wat gestresst zijn. Geef hem de tijd, laat hem de kat uit de boom kijken (figuurlijk hihi) en dan zal hij vanzelf los komen. en zo niet...dan heb je gewoon een stille parkiet, ook die bestaan..

Zo'n vogeltje heeft ook al wat stress achter de boeg he, toen je hem kocht werd hij/zij gevangen, meegenomen naar je huis en word dan in een kooitje in een vreemde omgeving gestopt. Beestje moet gewoon even wennen, even geduld hebben en hij/zij fluit je de oren van je hoofd. (of niet en dan heb je idd een stille vogel) Maar maak je geen zorgen hoor! Hadden we met die van ons ook.

Misschien omdat parkieten niet fluiten. maar kanaries wel? En dat jonge vogels eerst groot moeten worden voordat ze dat gaan doen. En dat veel vogels momenteel in de rui zitten. Het geslacht van invloed kan zijn

Je parkietje is nog een beetje van slag. Een parkiet fluit ook niet, het is geen zangvogel. Van nature zal een parkiet een soort krijsgeluid maken. Een parkiet kan uiteindelijk wel fluitgeluiden immiteren. Sommige parkieten kunnen zelfs wordjes gaan napraten. Wil je hem makkelijk tam krijgen, laat dan enkele pennen van zijn vleugels kortwieken. Dit doet geen pijn, lijkt als nagel knippen. Je parkiet kan dan alleen maar een stukje opvliegen maar niet tegen je ramen opvliegen. (dit is niet blijvend) Hou het parkietje vooral veel op de hand. uiteindelijk stapt ie vanzelf op je vinger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100