hoe kan het nou gaan hagelen als het 36 graden buiten is ???

hebben jullie ook gehoord op het nieuws dat het kan gaan hagelen. maar ik denk echt hoe kan dat nou????
het is zomer toch???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als hogedrukgebieden zich vermengen of in contact komen, met lagedrukgebieden, dan krijg je het fenomeen "condensatie." Dat zorgt ervoor dat de stapelwolken openspatten, zodat er regen ontstaat. Nu, hagel ontstaat doordat neerslag bevriest. In het geval van vandaag ontstaat er dus een enorm temperatuurverschil, waardoor er op sommige plaatsen hagel zal vallen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hagel_(neerslag)

Ook in de zomer blijft het niet altijd 36 graden. Als de grote buien het land intrekken, zal dat automatisch de temperatuur iets laten dalen. En geloof me, dan kan het prima hagelen.

Het gaat ook onweren daarbij. Dat is een botsing tussen een hoog en laag druk gebied. Daar ontstaat het dan.

Het wordt zo en zo kouwer. In de hogere lucht lagen zal de temparatuur nog meer dalen. Van 36 graden is dan echt geen spraken meer. Je zult zien dat de regen in de hogere lucht lagen bevriest en wij hagel stenen kunnen zien vallen.

Hagel ontstaat in de lucht waar het soms -50 graden kan zijn. Als de hagels naar beneden vallen en op de grond komen waar het 36 graden is, zullen ze niet in 1x gesmolten zijn dus zie je hagel (en daarom blijft het niet liggen want het smelt wel snel)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100