waarom helpen de helderzien de je niet gratis

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor niets gaat de zon op.

Omdat aan de eind van de dag ook bij hun brood op de plank moet.

Het zijn ook gewone mensen die ook rekeningen moeten betalen. Maar ik begrijp je vraag heel goed. Zie het maar als een dienstverlening. Je kan niet de wereld helpen en ondertussen niets verdienen. Het zou prachtig zijn als je niets zou hoeven te rekenen. Tegelijk zou er ook heel veel misbruik zijn omdat het toch niets kost. Door er geld voor te vragen krijg je een zekere selectie.

Het feit dat deze mensen een 'gave' hebben (of menen die te hebben) wil nog niet zeggen dat ze niet hoeven te eten of drinken, of dat ze gratis wonen. Kortom: Gave of geen gave, er moet toch brood op de plank komen. En waarom niet via dat waar je goed in bent? Dat doen we toch (het liefst) allemaal?

Mensen met een roeping, willen dit graag "als werk" doen. Helaas is in deze maatschappij alles gebaseerd op geld en op verdienen. In mijn ideale wereld, is er geen geld meer. Doen wij dingen voor elkaar in ruil voor een dienst en niet voor materialisme. Dus in ruil voor je toekomst voorspellen, kan je me uitnodigen om met je mee te eten. Of om heerlijk een maaltijd voor mij te koken. Iedereen heeft een specialisme en kan een dienst leveren. Met plezier. Ik heb een keer een verhaal gehoord die me erg is bijgebleven. Het gaat ongeveer zo: Iemand heeft een gave voor handoplegging. Hij kan mensen helpen met genezing. Hij wil er niets voor hebben. Maar de mensen die hij heeft geholpen zijn hem zo dankbaar dat zij hem giften geven. Een geit, eieren, steeds meer. Op een gegeven moment is hij zo gewend dat hij er iets voor krijgt, dat hij gaat VERWACHTEN dat je hem iets geeft. Ook gaat hij kijken hoeveel hij ervoor krijgt. 1 geit is dan niet meer genoeg. Hij wil meer. Hij zal eerder die mensen helpen die hem meer kunnen geven dan een ander. Dit is het begin... van het einde... De genezer zal enorm sterk in zijn vel moeten zitten om nog steeds voor niets zijn gave te geven. Ook wil die ander (patient) vaak niet bij iemand in de schuld staan. Dus hij wil betalen.

En ze betalen wanneer je het gevoel hebt dat het waar is of dat het je geholpen heeft.Geld verdienen ok, maar geef dan ook een beetje garantie. Vaak helpen ze wel gratis en vaak zijn dat de,, helderste ,,helderzienden. Toegevoegd na 4 minuten: Er zijn er echter ook bij die hun geld terecht verdienen ,maar er zijn zoveel mensen die denken dat ze helderziend zijn of die zich voordoen als zo danig en dat is heel jammer want dan verlies je je vertrouwen en je geld

Wanneer je er (gedeeltelijk) van moet leven heb je weinig keus. Iedereen zal z'n geld moeten verdienen, al kun je natuurlijk best overwegen om eens iemand te helpen zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. De maatschappij is er nu eenmaal niet op ingericht om diensten gratis te leveren. Ook helderzienden zijn maar gewone mensen, met een gave weliswaar, maar met dezelfde lasten en onkosten als iedereen.

Ten eerste omdat ze er vermoedelijk van moeten leven, en voor niks gaat de zon op. Kan je je ook wel afvragen waarom schrijvers niet gratis boeken schrijven, of muzikanten niet gratis zingen. Ten tweede, en dat klinkt misschien een betje stom maar het is toch zo, hebben mensen meer het idee dat ze kwaliteit krijgen als ze er voor moeten betalen. Echt waar. Zodra je dingen niet meer gratis doet, maar er geld voor vraagt, gaan mensen je serieuzer nemen en als 'professional' beschouwen. Dat merkje ook met bijvoorbeeld workshops geven of ergens in het openbaar spreken. Voor niks is leuk, dank je wel, maar zodra je een vergoeding vraagt, slaan mensen het hoger aan. Heel maf. Ik denk dat dat in deze sector zeker ook zo is.

Omdat ze voorzien dat er aan jou wat te verdienen is. Geef ze eens ongelijk. Van mij zullen ze nooit wat krijgen, maar blijkbaar hebben anderen er baad bij.

Ik geloof niet in helderzienden. Naar mijn mening helpen ze je dus niet gratis, omdat jij zo gek bent om ervoor te betalen. Maar dit is dus puur mijn mening hoor.

Omdat ze je anders niet kunnen oplichten.

Een helderziende is handig, als de helderziende ook echt zijn/haar beroep kan (en daar verschillen de meningen over). Andere beroepen zijn ook handig: agenten, caissieres, burgermeesters, maar ook minder handige beroepen zoals goochelaars, clowns, acrobaten en.. helderzienden passen ook in dit rijtje vind ik. Ik zie een helderziende niet als een alleenstaand beroep, waar geen verwanten aan zijn, dus als de helderzienden je gratis helpen, zullen die ook voor niks moeten gaan werken, vind ik. Maar ja, een beroep kies je o.a. om geld te verdienen (en je moet er natuurlijk ook plezier in hebben) dus de helderziende wil ook wat geld krijgen.

Waarom zou een helderziende je wel gratis moeten helpen als de tandarts, de psycholoog en de psychiater dat ook niet doen? Ook muzikanten en voetballers hebben een gave, maar zeker de laatste categorie gaat niet voor niks het veld op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100