Waar komt de AK 47 vandaan en waarom is het nog zo populair?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De AK 47, oftewel de Kalashnikov, is gemaakt door Michail Kalashnikov in de Sovjet Unie. Het dankt zijn populariteit onder militaire organisaties over de hele wereld aan de betrouwbaarheid, het gemakkelijke onderhoud en de relatief lage productiekosten. De AK 47 is eigenlijk voortgebouwd op het Duitse Sturmgewehr 45, waarvan de Russen aan het eind van de tweede wereldoorlog prototypes in handen kregen. Na enkele aanpassingen te hebben gemaakt werd Kalashnikov's design goedgekeurd door de staat.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/AK-47

uit Rusland. het is een Kalashnikov. het geweer is zo populair omdat hij zo simpel doch effectief is. en werkelijk overal tegen bestand is.

Oorspronkelijk uit Rusland. "De AK-47 is een aanvalsgeweer ontworpen door Michail Kalasjnikov. De volledige naam is Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda (Автомат Калашникова образца 1947 года); vrij vertaald is dat "Machinegeweer van Kalasjnikov van het model van het jaar 1947". Het dankt zijn populariteit onder militaire organisaties over de hele wereld aan de betrouwbaarheid, het gemakkelijke onderhoud en de relatief lage productiekosten." Bron en meer: http://nl.wikipedia.org/wiki/AK-47

Het is zo populair omdat werkelijk elke sul het kan bedienen na 2 daagjes trainigskamp, van kindsoldaat tot boze boerenopstandeling

Er zijn er sinds de val van de muur ook gewoon erg veel in de omloop, dat helpt ook zeker. Veel corrupte officieren verkochten ze door aan westerse wapenhandelaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100