zou een mens ooit kunnen begrijpen dat het heelal eindeloos is?

Weet jij het antwoord?

/2500

het heelal is niet eindeloos......er is een eindigheid aan de hoeveelheid sterren, anders zou het s'nachts net zo licht zijn als overdag.....er is duisternis.....duisternis is het gebrek aan licht, dus geen sterren.

Ik denk dat zelf wij, de mens, die al zoveel bereikt hebben ons moeten neerleggen bij het feit dat er dingen zijn die we nooit zullen ontdekken. Maar of we dat ook echt doen?Ik denk van niet.

Ja. Als je gewend bent met abstracte begrippen om te gaan als 'oneindig' dan begrijp je hoe dat zit.

Het is maar de vraag of dit zo is. Misschien begrijpen we dit onderwerp niet omdat we op een heel verkeerde manier denken. Vergelijk het met toen men dacht dat de aarde plat was. En ik denk wel dat we meer en meer gaan begrijpen. Als je kijkt hoeveel we nu meer weten dan dat we in de middeleeuwen deden. Waarom zouden we zo arrogant zijn om te denken dat we nu alles al weten en dat we niks meer zullen bijleren of ontdekken. Misschien wisten we in de middeleeuwen 1% en nu 10% of zo.

Nee, ik stel me altijd voor dat het heelal een doos is, wij zitten in die doos, maar wat zit er om heen dan? Niets? wat is dan niets?

Ik begrijp het! Het is gewoon zo.

Da's misschien het grootste raadsel dat bestaat. Je kunt een denkbeeldige muur om het heelal zetten en zeggen: "Hier eindigt het heelal!", maar wat is er achter die muur? Niets bestaat niet.

Het heelal is niet eindeloos, maar wel oneindig groot. En daarachter is niets. De mens kan begrippen als 'niets' en 'oneindig maar wel begrenst' niet begrijpen, omdat het menselijk denken daar niet ontwikkeld genoeg voor is.

Sommige mensen begrijpen dat. Maar die mensen zijn geïntereseerd in sterrenkunde en geven daar hoorcolleges in(ik heb 1x naar zo'n college geluisterd, ik begreep niet dat het heelal eindeloos is.)

Nee, net zo min dat een vis kan ervaren wat het is zonder water... Maar er zijn wel redelijke visies hoor...

ik zou het in ieder geval niet kunnen begrijpen.

Tuurlijk kan dat. Je had vroeger eigenlijk My First Racetrack moeten hebben. Het is nog niet te laat, nu nog steeds te koop: http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=2934102&isProductCrossSell=true Kan je toch wel wat inzicht uit halen. En zo niet dan kan je eindeloos rondjes draaien, ook erg leuk...

Bronnen:
http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?pr...

Deze mens begrijpt het (nog?) niet. Als ik probeer het me voor te stellen, krijg ik een soort bunjeesprong-achtig gevoel zonder elastiek en dan nooit meer ophouden met vallen - lichtjaren lang....

Nee, maar sommige mensen kunnen daar wel dichtbij komen, zoals Albert Einstein.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100