Wat is het verschil tussen houtvrij papier en kringlooppapier?

Weet jij het antwoord?

/2500

In kringloop papier zit wel hout, want dat zit er nu eenmaal in papier. Kringloop papier wordt gemaakt van papier, het wordt dus gerecycled. Daarom zit er nogsteeds het hout in dat al in het papier zat wat het eerst was. beetje vaag, maarja.

Houtvrij papier is gemaakt van andere grondstoffen dan hout. Kringlooppapier is gemaakt van oud papier, dat meestal hout bevat.

De term is redelijk misleidend omdat in houtvrij papier wel degelijk hout als grondstof heeft. Het is alleen enorm bewerkt zodat er minder lignie (houtstof) in zit. Kringlooppapier wordt gemaakt van papier dat al een keer is gebruikt. Dit kan houthoudend of houtvrij zijn. Houtvrij papier is dus papier is dus nieuw en kringlooppapier is papier gemaakt van gebruikt papier.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Houtvrij_papier

Papier wordt niet alleen van hout gemaakt. Kringlooppapier wordt van o.a. oud papier gemaakt en is gerecycled. Er was een tijd dat papier gemaakt van hout goedkoper was. Het heeft een beperkte levensduur (het verpulverd) en het kost veel natuur. Daarom wordt het als keurmerk gebruikt. Toegevoegd op 16-06-2009 14:40:07 (Ter informatie als toevoeging nog een link naar papier dat voor tekenen en schilderen wordt gebruikt.) Toegevoegd op 16-06-2009 14:52:01 Papier wordt houtvrij genoemd wanneer het uit chemisch ontsloten houtcelstof is gemaakt. Houtcelstof wordt gemaakt uit verschillende soorten naaldbomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100