Is het mogelijk om het pistool uit de handen te slaan van iemand die de loop tegen je hoofd heeft gezet zonder al te groot risico te lopen op schoten?

Door bijvoorbeeld snel een bepaalde beweging te maken of misschien op een andere manier? Is de kans groot dat iemand schiet wanneer je hard op zijn tenen trapt (om af te leiden)?

Weet jij het antwoord?

/2500

de kans is niet heel erg groot, maar als je dan toch geraakt wordt ga je toch echt dood. ikzelf zou dat risico niet snel nemen Toegevoegd na 6 minuten: probeer dit dan ;) : http://www.youtube.com/watch?v=07jnqD8wvyE

In een eerder antwoord wordt gezegd dat de snelheid van de kogel zo'n 800 km/uur is. Dat klopt niet. De V0 (V-nul) = aanvangssnelheid is tussen de 800 en 1000 m/s bij een geweer. Is dus 800*60*60 = 2880 km/u. Bij een pistool zal dat niet veel schelen. Niet dat dit veel uitmaakt want als een pistool tegen je hoofd staat is alleen de reactiesnelheid van de schutter van belang. Andere antwoorden kloppen veelal wel. Het is dus mogelijk maar van vele factoren afhankelijk. Geoefendheid, reactievermogen enz) Geloof in ieder geval niet wat in allerlei films gedaan wordt. Dat gaat bij de 1ste take niet altijd goed en kost veel tijd om een scene goed te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100