welke soorten vuurwerken zijn allemaal heel erg gevaarlijk?

bijvoorbeeld een strijker

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal gesproken is niet het vuurwerk zelf gevaarlijk maar de ondeskundige afsteker. Net zoals een auto niet gevaarlijk is maar de ondeskundige of waaghalzerige bestuurder. Uiteraard is er bij sommige soorten vuurwerk meer deskundigheid nodig om er veilig mee om te gaan dan met andere soorten....net als dat je meer vaardigheid moet hebben voor de ene auto (ferrari bv) dan voor de andere. Wat wel gevaarlijk is: Mensen die gaan knoeien met vuurwerk, er zelf veranderingen in gaan aanbrengen of die zelf eigen vuurwerk gaan maken ...maar ook dan weer voor zover ze niet de pyrotechnische kennis hebben van de echte vuurwerkmakers.

Al het vuurwerk dat illigaal is. Toegevoegd na 35 minuten: En vuurwerk dat vochtig of oud is.

Alles. Weg met die rommel. Krijg alweer de kriebels als ik aan al die troep denk. Hoop dat het snel voorbij is dit jaar.

al het vuurwerk is gevaarlijk als er niet met voorzichtigheid wordt omgegaan zelfs aan sterresisser kun je je flink branden

al het vuurwerk kan gevaarlijk zijn. Het meeste illegale vuurwerk is van zichzelf al gevaarlijk. maar rotjes kunnen ook al heel gevaarlijk zijn onder bepaalde omstandigheden.

sowieso alles wat illegaal of niet goedgekeurd is. Verder natuurlijk alles wat anders gebruikt wordt als waar het voor bedoeld is of op een verkeerde manier aangestoken en/of weggezet wordt. Op Youtube zijn voldoende verkeerde voorbeelden te vinden!!

goed, hier dan wat voorbeelden. omdat je hiernaar vraagt. -betonstrijkers -nitraten - lawinepijlen - chinese mat - chinees knalvuurwerk (te hard, niet zo'n beetje ook het zijn bijna bommen) maar dit moet je dus niet gebruiken voor de duidelijkheid, en dat heb ik ook niet gedaan ;)

Wat dacht je van het 'legale' vuurwerk. Atoombommen, mortieren, granaten, raketten. Allemaal veel gevaarlijker dan een strijkertje, maar we steken ze globaal af en wachten geenszins tot oudejaarsdag. Half de wereld naar bureau Halt... en de VS krijgen de langste taakstraf. Tuig!

Wat is dat allemaal voor een onzin over rotjes. Een rotje kun je gewoon vasthouden terwijl ontploft, je hand gaat tintelen meer niet. Strijkers van pirate, blauwe doos, groene strijkers met gele kop zijn niet gevaarlijk, heb ik vorig jaar ook gehad, gaan pas na 7 seconden af. Vuurwerk met schietlont is erg gevaarlijk. Bijv italiaanse bommen. Maar rotjes kun je gewoon in je hand houden hoor, niks aan de hand.

vuur werk geeft altijd risico zelfs het meest onschuldig lijkende zie foto

Bronnen:
www.bhaktamagazijn,blogspot.com , en mijn...

Alles is gevaarlijk! Begin er niet aan! Ik hoop dat ze die rotzooi nog eens verbieden! Als je ziet wat er ieder jaar weer mis gaat. Ik kijk altijd vanaf gepaste afstand en vind dat eigenlijk helemaal prima. Begrijp die drang ook niet om het zélf te moeten afsteken.....

AChtung Strijker, 14cm lang en 3 dik. La BOmba

eigenlijk is al het vuurwerk gevaarlijk, maar je kan het gevaar beperken, door het vuurwerk goed te vervoeren buiten op straat, en het veilig af te steken, als je dat doet, is het risico al een stuk geslonken. dus eigenlijk, hoe gevaarlijk vuurwerk ook is. door de persoon die het afsteekt, kan het alleen nog maar gevaarlijker worden als ze niet voorzichtig zijn.

Ik las gisteren een artikel over nitraatvuurwerk. In Nederland verboden maar in België gewoon verkrijgbaar. Dat spul knalt zo hard dat je er gemakkelijk een gehoorbeschadiging van kunt oplopen, wat dan ook regelmatig gebeurt..

Bronnen:
http://www.gelderlander.nl/nieuws/algemeen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100