Wat is het grootste voorwerp ter wereld, bestaande uit één geheel?

Deze vraag kwam in me op. Waarom weet ik niet.

Toegevoegd na 13 minuten:
Met dank aan Beestie even een toevoeging:
Het voorwerp moet volledig uit hetzelfde materiaal bestaan. Ik kan deze vraag ook nog splitsen in een natuurlijk voorwerp en een menselijk voorwerp (door mensen gemaakt). Je mag natuurlijk zelf bepalen welke je beantwoordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door jouw toevoeging "bestaande uit één geheel" kwam ik er op dat alles opgebouwd is uit delen. Zo is een kristal niet één geheel maar opgebouwd uit moleculen, die op hun beurt weer opgebouwd zijn uit atomen die opgebouwd zijn uit protonen die uiteindelijk gevormd worden door elektronen en quarks en misschien zelfs door Higgsdeeltjes. Dus het grootste voorwerp ter wereld bestaande uit één geheel is dan gelijk aan het kleinste.

Bronnen:
http://www.natuurkunde.nl/artikelen/view.d...

De wereld zelf.

De Chinese Muur, of is dat niet een geheel?

Uw vraag is nogal breed interpreteerbaar. Wat is een geheel? Ik zou het op iets houden dat volledig uit hetzelfde bestaat: Uluru (Ayers Rock) een grote monoliet in centraal Australië Toegevoegd na 5 minuten: De watermassa van de oceanen : lijkt me ook één geheel van hetzelfde. Toegevoegd na 24 minuten: Vanwege mijn interesse voor geologie : hier nog een schemaatje met duidelijkheid :

Bronnen:
http://www.australie.nl/id/1/353/uluru_/_a...

Water. Toegevoegd na 1 minuut: Meeste wat je tegenkomt op de aarde is water... Dus als je water beschouwd als voorwerp...

De Knock Nevis is het grootste schip ter wereld... Type: mammoettanker Lengte: 458,45 m Breedte: 68,86 m Diepgang: 24,61 m Tonnage: 236.710 brt Draagvermogen: 564.763 ton Motoren: stoomturbines: 50.000 pk Snelheid: 13 knopen Bemanning: 40

de atmosfeer

Dit zwembad? Het is één geheel, maar is natuurlijk niet over de weg aangevoerd. Toegevoegd na 19 minuten: De deeltjesversneller van Cern in Zwitserland?

Als ik op deze site een tekening van het binnenste van de aarde zie, denk ik dat de mantel het grootste voorwerp is.

Bronnen:
http://www.vulkanisme.nl/begrippenlijst/aa...

Je kan je vraag wel op 100 manieren opvatten. Enfin... wat mij te binnen schiet, is de Drie Kloven Dam, met een inhoud van 28 miljoen m³.

het helal ( niks is groter xD ) ik win xD

een vlaggemast

Ik dacht dat ergens in Mexico een ondergrondse zwam bestond ('t is te zeggen met ondergrondse uitlopers) die meerdere vierkante kilometers bestrijkt. De juiste bron vind ik jammergenoeg zo niet meteen terug.

De aarde,atmosfeer inbegrepen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100