Puntentelling

Weten GV-stellers dat de puntentelling de kwantiteit aangeeft en niets zegt over de kwaliteit van de vraag cq.antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik probeer me dan ook te beperken tot de vragen waar ik wat zinnigs over kan zeggen. (hint, hint)

Ik weet dat in ieder geval wel, ik beoordeel mensen dan ook niet aan de hand van het aantal punten maar aan de hand van hun beste antwoorden. Als iemand procentueel meer beste antwoorden heeft gegeven, dan kun je stellen dat zijn/haar antwoorden over het algemeen beter gewaardeerd worden dan die van iemand met een lager percentage. Dit zegt dus wel iets over de kwaliteit.

Veel antwoorden geven wil uiteraard niet zeggen dat het ook goede antwoorden zijn. Zelfs als je vaak gekozen wordt vwb het beste antwoord, wil dat nog niet zeggen dat dit goede antwoorden waren. Misschien waren er simpelweg geen goede antwoorden en vond de vragensteller dit de beste van de gegeven antwoorden. Verder is een beoordeling voor het beste antwoord ook zeer subjectief. Wat de vragensteller het beste antwoord vindt, hoef ik niet het beste antwoord te vinden. Maar dat kan ik niet beinvloeden. Overigens is het wel leuk als je antwoord (zeker bij veel gegeven antwoorden) als beste antwoord wordt gekozen. Op een bepaalde manier is dit toch de waardering waarvoor velen op GV vragen beantwoorden. Uitsluitend in de Top geraken, zie ik niet als een doel. Volgens mij is het ook niet gezond, als het alleen maar daarom gaat. En de antwoorden zullen er dan zeker niet beter op worden.

Ik weet niet of de GV-stellers het weten, voor mezelf weet ik het wel....

Ja.

Sure. Maar zonder puntensysteem zouden veel mensen maar af en toe hier komen, en dan bloedt het systeem dood. Daarmee 'misbruikt' GV onze dadendrang met punten, en volgens mij werkt dat heel goed ;-)

Voor zelfs een simpel antwoord als: Ja krijg je 1 punt. Maar als je een heel verhaal schrijft krijg je er ook maar 1. Maar ja, zo werkt het nu eenmaal hier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100