Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Lust jij kikker billetjes als je weet hoe ze geslacht worden(ik moet ze niet)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Overig
1.2K
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Hoe worden ze geslacht dan?
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
leventig worden de pootjes af gesnsden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
ja en alle andere vleesleveranciers worden levend doodgemaakt....
ze gebruiken het proces dat het vlees de lekkerste smaak geeft... kop er af... keel doorsnijden...elektrocuteren...
mijn oma sneed vroeger eerst de poten van de kip en dan pas de kop eraf...anders liep ze weg als een kip zonder kop... en al die ideeën laten je misschien kotsen, maar het vlees smaakt zoals het smaakt...

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Ik weet niet hoe ze geslachten worden, maar ik lust ze wel.
Ze smaken alleen een beetje als kip, dus is het goedkoper om gewoon kip te bestellen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
+1 klopt van die smaak... alleen vergeleken met kip wat meer botjes per kluifje
ik lust ze en weet via welke weg ze op mijn bord zijn gekomen..
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Hoe dan, Deva..?
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
het schijnt dat ze de pootjes van de kikker af snijden of trekken terwijl hij nog leeft... het is geen leuk idee, maar van dat idee wordt de smaak niet anders...
Ha, die Derkbosch;

Ook als ik wel weet hoe ze worden geslacht en ze niet heb geproefd weet ik nog steeds niet of ik ze lust.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dit geldt toch niet alleen voor kikkerbilletjes?

Als iedereen 'zijn eigen billetjes' of stukje vlees zou moeten slachten of er met z'n neus bovenop zou staan vlak voordat het op je bord ligt, wordt het eten van vlees een stuk minder aantrekkelijk.

Maar we halen het bij de poelier of slager, iemand anders heeft 'the dirty job' al gedaan. Dus de meeste van ons denken hier niet meer over na wanneer we in ons stukje vlees prikken en het vervolgens wegkauwen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het verschil is dat de meeste dieren eerst gedood worden vóórdat de stukken vlees eraf gesneden worden.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
en bij een kikker is dat niet
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Is me bekend, een kreeft kook je ook levend. En ganzenleverpaté heeft ook een nare voorgeschiedenis. Dus als je erover nadenkt is het allemaal niet erg prettig, dat bedoelde ik te zeggen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
inderdaad garnaal en mossel worden ook levend in het kooknat gedaan...
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bij vis lijkt het minder erg ^^ maar het komt op hetzelfde neer.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding