een beterschapskaart maken verkeerd?

Ik maakte een beterschapskaart voor een docent van mij op school (middelbare school), hij had longontsteking dus ik vond het wel iets aardigs om te doen, maar de leerlingen vonden het gek en vonden het merkbaar verkeerd.
is dit echt zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou niet weten waarom niet! Je bezorgd maken om iemand en dat kenbaar maken siert je....

Misschien is het onder leerlingen niet "cool" om aardig te zijn voor je leraar. Maar er is echt helemaal niets mis mee!

Die andere leerlingen zijn waarschijnlijk vooral bang dat zij zelf niet stoer gevonden worden als ze medeleven met een docent tonen. En om dat te voorkomen, doen ze raar tegen iemand die wél medeleven toont. Jij bent juist degene die het wél heeft begrepen. Het is als puber normaal om je te verzetten tegen gezag (en een leraar vertegenwoordigt gezag), maar dat betekent niet dat je niets aardigs kunt doen voor een mens die ziek is. Met andere woorden: jij snapt dat je leraar een mens is, niet alleen een autoriteitsfiguur. En dat siert je.

Vind ik niet verkeerd nee! Het zal in de ogen van je klasgenoten niet "stoer" zijn of zo. En als je niet doet, wat de groep wil, dan krijg je daar commentaar op. Hartstikke goed van je! Je bent jezelf en doet wat JIJ okee vindt. Mag je best trots op zijn!!!!

Misschien kan je het met overleg met de anderen ,namens je hele klas doen, dan is iedereen gelijkwaardig in het geheel, nu ben jij de uitzondering en dat wordt vaak gezien als een wit voetje halen bij de leerkracht een beetje slijmen zal ik maar zeggen, niet dat je het zo bedoelt, maar het zal zo uitgelegd worden. Dus probeer het namens je klas te doen, want het idee is prima!

nee dat is helemaal niet raar of vreemd het getuigd van medeleven en betrokkenheid dat anderen dit raar en gek vinden is hun mening zelf ben ik wel eens bij een docent op zieken bezoek geweest bij hem thuis en we hebben een gezellige tijd gehad ik was nou echt niet bepaald een lieverdje op school maar die docent vond ik een hele goeie vent hij heeft het ook zeer gewaardeerd

Het is juist leuk en heel aardig van jou. Gewoon doen! Laat de anderen maar kletsen.

Ik vind het geweldig dat je dit doet! Ook een leraar is maar een mens en vind het zonder twijfel fijn om dat beetje aandacht te krijgen wat we allemaal fijn vinden. Overigens snap ik ook je klasgenoten wel dat het nou eenmaal 'not done' is om je leraar een kaartje te sturen, maar laat je daar alsjeblieft niet door tegen houden, zoals ik het zie ben jij 1 van die mensen die deze wereld net een beetje leuker maakt!

het is vast niet 'cool' om zoiets te doen, en ze denken vast dat je wilt slijmn, maar als je dit zelf wilt doen, moet je vooral je gang gaan! het is toch jou leven, of niet soms? trek je er niets van aan, en als de volgende keer iemand uit jou eigen klas ziek is, stuur je lekker geen kaartje:P

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100