Vader gaat vreemd

De vader van een vriend van hem is vreemd gegaan. Ik ga niet in details treden maar hij is er behoorlijk zeker van, hij heeft genoeg bewijs gevonden. Zijn moeder weet er waarschijnlijk niks van. Wat moet hij doen? Hij is pas 13.

Weet jij het antwoord?

/2500

In ieder geval wat 'bewijs' verzamelen zodat het niet op een leugen lijkt van een 13 jarige.

Als hij de moed heeft, met zijn vader praten en hem wijzen op het feit dat hij daar als zoon geen achting voor op kan brengen, hem aansporen dit met je moeder te bespreken. Ik vind het niet verstandig dat hij zelf met zijn moeder over zijn bevinding praat, hij kan dan wel eens het kind van de rekening worden. Misschien kun je hem vertellen dat zijn oetder het waarschijnlijk al weet, maar het verborgen houdt. Dat zal kunnen blijken uit het gesprek met zijn vader. Als kind moet je beter niet tussen je ouders in komen. Niets doen is voor hem wellicht ook geen optie, vandaar dat hij er met zijn vader over zou kunnen praten. hem zal dan NIET verweten kunnen worden dat hij klikt of zelfs (onterecht) de schuld van een eventuele scheiding kan krijgen(!). Ik wens jou en hem veel sterkte. Steun je vriend, hij zal het nodig hebben in deze spagaat -achtige situatie.

Dit is niet een zaak die de 13jarige hoort te melden bij zijn vader. Deze jongen moet met zijn moeder praten, vertellen wat hij weet. Zijn moeder kan dan beoordelen of er reden is tot actie. Vreemdgaan is een zaak tussen de ouders. En dan kunnen twee volwassenen hier mee aan de slag. Op korte termijn praten met zijn moeder. Deze ontdekkingen geven ook veel onzekerheid in het leven van en 13jarige.

Dit zijn volwassen zaken, iets wat tussen zijn moeder en vader is, en het is schandalig dat zijn vader zo onvoorzichtig is dat zijn eigen zoon erachter komt. Toen ik 13 was kwam ik er ook achter, heb niets tegen mijn moeder gezegd, maar na 3 jaar (vader ging ondertussen leuk door met vreemdgaan) kwam ze erachter en zijn ze gescheiden. Ik vind persoonlijk dat dit tussen de vader en moeder is, een kind hoort hier niets vanaf te weten! Maar nu weet hij het al, als hij het durft, kan hij zijn vader erop aanspreken, maar ik weet uit eigen ervaring dat dat niet makkelijk is om te doen. Steun je vriend, en zorg ervoor dat hij zo min mogelijk met de hele situatie te maken heeft, uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid van de relatie van zijn ouders, bij zijn ouders. Ik had graag gewild dat iemand dit tegen mij had gezegd, want uiteindelijk heb ik mijzelf er te druk om gemaakt, met alle negatieve gevolgen van dien. Sterkte!

Buiten gaan spelen en grote mensen dingen aan grote mensen overlaten

Hij moet helemaal niets doen . Mijn moeder is ook vreemd gegaan en 'n kind van die man ('n bekende Nederlander) gekregen . Ik wist het al op m'n tiende . Ik heb het pas verteld aan m'n halfbroer toen m'n laatste ouder gestorven was . Hij heeft uit nieuwsgierigheid kontakt opgenomen met die andere familie , maar voor de rest heeft het geen indruk op hem gemaakt . Hij was stapelgek op z'n "halfvader" . Mijn vader dus . En terecht !

hij kan zijn pa er eens naar vragen hoe het zit en of hij het goed ziet. stél dat het waar is... een pa is over het algemeen volwassen en hoort zijn verantwoording te dragen. hij kan dit invullen op zijn eigen manier. echter word het voor de jongen naar zijn moeder toe toch wel een heel stuk anders als hij dit geheim verborgen moet houden omwille van de behoeften van pa lief. het is maar de vraag of hij niet een keer uit de school klapt natuurlijk, maar dát risico is voor zijn pa. niet iedereen heeft het is zich om zo achterbaks te zijn en de weg van de minste weerstad te kiezen. als het echt een kerel is kijkt ie wat er nog te lijmen is in zijn eigen gezin, voordat ie zijn pritt stift ergens anders (voor) gebruikt. heeft hij het niet naar zijn zin binnen een relatie kom er dan gewoon voor uit, dan laat je een ander ook nog een keuze

Dat hij zijn vader helpt de bewijzen te verbergen zou ik zo zeggen. En hij moet z'n vader zeggen dat-ie wat voorzichtiger moet zijn of dat z'n moeder het gaat doorkrijgen.

Laat hij die kennis delen met een hem vertrouwde broer of zus van zijn vader (dus oom of tante) en laat die doen wat hem/haar goeddunkt. Dan hoeft je vriend zich niet meer belast te voelen.

Gisteren stond er dat de vriend dit in de mails van zijn vader had gezien. Als dat nog steeds zo is, dan moet hij ook aan zijn vader bekennen dat hij in diens mails heeft zitten neuzen. Dat lijkt mij geen pretje en dat zal vader niet leuk vinden. Trekt hij toch de stoute schoenen aan omdat het hem niet lekker zit en hij er wat mee wil doen, dan in eerste instantie met vader gaan praten. Niet z'n met moeder, want dat moet pa doen. Verder is het een zaak tussen zijn ouders. Misschien is het niet zo erg als hij denkt.

Ik ga het risico nemen op een heleboel minnetjes. Als je vriend bewijzen heeft gevonden, heeft het geen zin om eerst met vader te praten. Maar ik vind dat zijn moeder het recht heeft om dit te weten. Je vriend hoeft niet te zeggen dat zijn vader daadwerkelijk vreemdgaat. Hij kan de bewijzen tonen die hij heeft gevonden. Daarna kan zijn moeder zelf beslissen wat ze met die gegevens doet. Maar dan weet ze het tenminste. Als later alles moet uitkomen en het blijkt dat haar zoon ook op de hoogte was, zal de moeder zich dubbel bedrogen voelen.

De vader van een vriend van hem? Ik begrijp hem even niet....is het de vader van een vriend van jouw vriend? Of de vader van een vriend van jou en is die vriend er zelf achter gekomen dat zijn vader vreemd gaat? In het laatste geval vind ik de vader dan wel slordig bezig geweest maar dit kan komen dat de vader zich ergens schuldig voelt en dit niet meer wil verbergen en het niet durft te vertellen en het dus maar wil laten ontdekken door bewijs achter te laten. Er niet rekening mee houdende dat de zoon toevallig het bewijs in handen krijgt. Hoe jong die vriend toevallig is maar hij kan hier met het bewijsmateriaal zelf mee naar zijn vader stappen en hem zelf vragen wat hij hiermee moet doen...of het nu om e-mails gaat of wat ook. De vader kan hier zelf beslissen wat hij ermee wil doen. Het is geen kwestie van tussen de ouders in gaan staan want die vader heeft in zijn slordigheid toch al gezorgd dat je vriend ertussen is gekomen in die problemen. Op deze manier kan je vriend zijn probleem, wat oorspronkelijk van de vader was maar nu ook van zijn zoon, afschuiven op de vader en is je vriend het kwijt. Het is aan de vader hoe hij dit op gaat lossen. Door het meteen aan zijn moeder te vertellen kan de moeder de zoon op een voetstuk zetten bij vader en dit zal hem geen populaire zoon maken. Veel succes en sterkte ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100